«ΚΛΙΚ στα Ελληνικά»: Και ψηφιακά τα εγχειρίδια για την ελληνική ως δεύτερη ξένη γλώσσα
Το ΚΛΙΚ απευθύνεται σε εφήβους και ενηλίκους που επιθυμούν να αναπτύξουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα στην ελληνική γλώσσα είτε να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

Υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου το τρίτο τηλεσεμινάριο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), με θέμα την παρουσίαση της σειράς διδακτικών εγχειριδίων για την ελληνική ως δεύτερη ξένη γλώσσα  «ΚΛΙΚ στα Ελληνικά».

 Το θέμα  εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΓ, καθηγητής Ι. Ν. Καζάζης, και την παρουσίαση ανέπτυξαν οι συγγραφείς των εγχειριδίων και ερευνήτριες του ΚΕΓ Μαρία Καρακύργιου και Βικτωρία Παναγιωτίδου και το παρακολούθησαν δεκάδες εκπαιδευτικοί από όλη την Αμερική. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς που  χρησιμοποιούν τα διδακτικά εγχειρίδια του ΚΕΓ «ΚΛΙΚ στα Ελληνικά» (για τα επίπεδα Α1 για παιδιά 6-12 ετών, Α1 για εφήβους και ενηλίκους, Α2, Β1, Β2, Γ1).

Ανακεφαλαιώνοντας τα συμπεράσματα:

Έντυπη σειρά του ΚΛΙΚ:

  • Το ΚΛΙΚ είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την κλίμακα που προτείνει για όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι προδιαγραφές αποτυπώνονται στον τόμο Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας: Νέο αναλυτικό εξεταστικό πρόγραμμα σύνταξη και έκδοση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη 2013). (2)
  • Το ΚΛΙΚ απευθύνεται σε εφήβους και ενηλίκους που επιθυμούν να αναπτύξουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα στην ελληνική γλώσσα είτε να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
  • Σε κάθε ενότητα των βιβλίων εξετάζεται μία θεματική περιοχή από τις προδιαγεγραμμένες, με βάση τις τέσσερις επικοινωνιακές δεξιότητες, και διδάσκεται λεξιλόγιο και γραμματική με αφορμή τα κείμενα του βιβλίου. Στο τέλος κάθε βιβλίου παρατίθεται ένα αυθεντικό τεστ ελληνομάθειας για το αντίστοιχο επίπεδο.
  • (Τα διδακτικά εγχειρίδια «ΚΛΙΚ στα Ελληνικά» εφαρμόζουν τις αρχές της σύγχρονης διδακτικής και καινοτομούν παρέχοντας στους χρήστες των βιβλίων –εκτός από υλικό εξεταστικό, ακουστικό, και τραγούδια– πρόσβαση στα ψηφιακά περιβάλλοντα εργασίας του ΚΕΓ και σε ηλεκτρονικό συμπληρωματικό διδακτικό υλικό.

Τα στοιχεία αυτά εξηγούν την επιτυχία του ΚΛΙΚ, στην Ελλάδα, την Κύπρο και το παγκόσμιο κοινό. 

KLIK App: η ηλεκτρονική έκδοση του ΚΛΙΚ

To KLIK App,  αποτελεί μια ψηφιακή εκδοχή του έντυπου ΚΛΙΚ, εκπονημένη από ομάδα του ΚΕΓ με επικεφαλής την δρα Εύη Μητρούση, με βάση τη διεθνή τεχνογνωσία της KLETT Hellas.

Η εφαρμογή είναι  κατάλληλη για tablets τύπου Ipad  και υπολογιστές Mac (στο Αpp Store),  αλλά και Android και Pc (στο play.google)  και  σχεδιασμένη για χρήση είτε με είτε χωρίς δάσκαλο. Εξασφαλίζει διαδραστικότητα και προσαρμοστικότητα στους χρόνους μάθησης του μαθητή, ενώ παράλληλα καταγράφει το ιστορικό της ατομικής πορείας του προς τη γνώση.

Την εποχή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης η ζήτηση της ψηφιακής εκδοχής αποδείχτηκε θεαματική.

Δείτε την παρουσίαση της 6ης Ιουνίου στο YouTube  KLIK Webinar GOARCH June 6,2020 : https://www.youtube.com/watch?v=dkqw2vpI1Ww

Δείτε τα δύο προηγούμενα webinars ΚΕΓ : για τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ και για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης 

Youtube GOARCH Diadromes: https://www.youtube.com/watch?v=1SXfoZsitcE

youtube GOARCH Ellinomatheia Webinar: https://www.youtube.com/watch?v=ca_S4neEJBM

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο θα διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία τους τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Βουλή: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Βουλή: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή
Βουλή: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη