Αγ. Παρέμβαση Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Η υπονόμευση του αγώνα από ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ δεν θα περάσει
Με μαζική συμμετοχή υλοποιούμε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ

Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ), συνεχίζοντας τη διαλυτική τακτική που εδώ και τέσσερα χρόνια ακολουθούν πιστά στην ΕΛΜΕ, να μην αναγνωρίζουν τις Γενικές Συνελεύσεις, κυκλοφόρησαν ανακοίνωση με αποφάσεις υποτιθέμενου διευρυμένου Δ.Σ.,  το οποίο όμως ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Σε μία κρίσιμη φάση ελπιδοφόρων κινητοποιήσεων του κλάδου ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές προσπαθούν να σπείρουν σύγχυση και να υπονομεύσουν τις αποφάσεις συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα μέτρα που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξοστρακίζουν μαθήματα και ειδικότητες ανοίγοντας το δρόμο για διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών. ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα γιατί συγκαλύπτουν τα μνημονιακά τους κόμματα, ενώ το ΠΑΜΕ συνεχίζει να επαναλαμβάνεται παραπαίοντας, χωρίς να καταθέτει πρόταση και μονίμως βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας των αγώνων. Αρνήθηκε κατηγορηματικά να ψηφίσει την αποχή από τη βαθμολόγηση στο όνομα της προστασίας των παιδιών του λαού, επιτρέποντας όμως να περνάνε αντιεκπαιδευτικά μέτρα που στρέφονται κατά του λαού.

Στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ συμμετείχαν 50 συνάδελφοι, έγιναν 11 τοποθετήσεις και ψηφίστηκαν προτάσεις συνέχισης του αγώνα. Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας το ΠΑΜΕ δήλωσε ότι απέχει και οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ δεν ψήφισαν. Η ΔΑΚΕ ζήτησε να ψηφιστεί η πρόταση της ΟΛΜΕ, την οποία απέσυρε μετά από παρέμβαση των ΣΥΝΕΚ ότι οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ δεν μπορούν να μπουν σε ψηφοφορία. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε όπως προβλέπει το καταστατικό (στο άρθρο 31 για τις έκτακτες Γ.Σ. ορίζεται ότι πραγματοποιούνται με όσους συναδέλφους παραβρίσκονται) και όλοι αποχώρησαν.

Στις 25/6 κυκλοφόρησε ανακοίνωση ως απόφαση Δ.Σ. που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, που παραπλανεί τους συναδέλφους για αποφάσεις του Δ.Σ. οι οποίες είναι ανύπαρκτες. Σημειώνουμε ότι ποτέ δε συγκλήθηκε Δ.Σ., ούτε προσκληθήκαμε, ενώ ο εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ στην τοποθέτησή του στη Γ.Σ. υπέβαλλε την παραίτησή του. Οι δύο εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και ο ένας του ΠΑΜΕ (3 στους 7) δεν μπορούν να αποτελέσουν καμία πλειοψηφία που ανακοινώνει αποφάσεις.

Όσο για την απόφαση που ανακοίνωσαν, δεν έχουν να πουν τίποτα περισσότερο από ό,τι αποφάσισε η ΟΛΜΕ που όλο αυτό το διάστημα, τόσο απέναντι στο νόμο Κεραμέως, όσο και για τα ωρολόγια προγράμματα δεν εκπληρώνει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της με σύγκλιση Γ.Σ. και οργάνωση ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η βιασύνη τους να εκδώσουν ανακοίνωση με σκοπό να υπονομεύσουν τις αποφάσεις αγώνα της Γ.Σ. ξεπερνούν κάθε όριο συνδικαλιστικής δεοντολογίας, καθώς δεν αναφέρουν τίποτε για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 25/6 και την τρίωρη στάση εργασίας που αποφάσισε η Γ.Σ. για να καλύψει τους συναδέλφους. Τους συναδέλφους συνδικαλιστική κάλυψη έδωσαν οι αποφάσεις της Γ.Σ. που δεν αναγνωρίζουν.

Όσα τερτίπια και αν χρησιμοποιήσουν, οι συνάδελφοι παίρνουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, συγκροτούν επιτροπές αγώνα, αντιπαρατίθενται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφέρειας, δείχνουν τη διάθεσή τους να συγκρουστούν με τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Καλούμε όλους και όλες να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Γ.Σ. και να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους που αγωνιούν για την εργασία και τη ζωή τους.

• Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 29/6, 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. (τρίωρη στάση 11.00 – 2.00 μ.μ.).
  • Να συμμετέχουν σήμερα Παρασκευή 26/6, στις 7.00 μ.μ. στη δράση ενημέρωσης της κοινωνίας (Τσιμισκή με Αριστοτέλους)
  • Να συμμετέχουν στην αποχή από τη βαθμολόγηση των μαθημάτων τη Δευτέρα 29/6.
  • Να πάρουν μέρος μετά το συλλαλητήριο στη Συνέλευση Αγώνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο

googlenews4
    Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS