Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης- πρόγραμμα δράσης
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ (24/6/2020)

Η Γενική συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που έγινε την Τετάρτη 24/6/2020 με θέμα τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και Λυκείων αποφάσισε: να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στον εξοστρακισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων για να μη χαθεί καμία θέση εκπαιδευτικού, ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως που στρέφεται και κατά των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Αποφάσισε στη βάση του περιεχομένου της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ να προχωρήσει σε άμεσες κινητοποιήσεις

● ΠΕΜΠΤΗ 25/6, 1μμ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.)

● ΠΕΜΠΤΗ  25/6 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

● ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6 1μμ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης, 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.)

● ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Πριν καλά καλά ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο άρχισε η εφαρμογή του. Λιγότεροι εκπαιδευτικοί, λιγότεροι μαθητές, λιγότερο δημόσιο σχολείο είναι ο στόχος τους.

Τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου (αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα Ημερησίου και Εσπερινού Γυμνασίου 2020-2021 - ΦΕΚ Ιούνιος 2020) εξαφανίζουν σχεδόν το μάθημα της Οικιακής 0ικονομίας από το Γυμνάσιο. Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατάργησε το μάθημα από την Β’ Γυμνασίου και αφαίρεσε από τον κλάδο την β’ ανάθεση του μαθήματος της Γεωγραφίας. Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αφαίρεσε μία ακόμα ώρα από τις δύο (2) εναπομείνασες στην Α’ Γυμνασίου.

Παράλληλα με τα νέα προγράμματα του Λυκείου  η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε στον εξοβελισμό των Κοινωνικών Επιστημών από την εκπαίδευση, σε ένα αντιεπιστημονικό πλαίσιο αποφάσεων. Τεράστιο είναι το χτύπημα στην ειδικότητα των κοινωνιολόγων (ΠΕ 78) , οι οποίοι από τη  χρονιά 21-22 με την κατάργηση της Κοινωνιολογίας κυριολεκτικά εξαφανίζονται. Το ίδιο συμβαίνει και στις ειδικότητες των μηχανικών - τεχνολόγων (ΠΕ 81,82,85) των οποίων καταργούνται όλα τα μαθήματα. Μειώνονται σημαντικά οι ώρες των οικονομολόγων ΠΕ80 και των καθηγητών φυσικών επιστημών ΠΕ04. Τα καλλιτεχνικά μαθήματα, Μουσική, Θεατρολογία εξοβελίζονται από το Λύκειο, ενώ καταργούνται το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, παρότι εξετάζονται  ως πανελλαδικά μαθήματα με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Είναι φανερό πως οι αποφάσεις του υπουργείου εκτός των άλλων βασίζονται  στο  κριτήριο ελαχιστοποίησης του κόστους της παρεχόμενης εκπαίδευσης  και μείωσης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί νέα “δεξαμενή’  πλεοναζόντων  καθηγητών  χωρίς ωράριο, μόνιμους μετανάστες σε 4 και 5 σχολεία. Δημιουργεί νέα “δεξαμενή”  καθηγητών  που δεν μπορούν πλέον να πάρουν πουθενά και ποτέ οργανική θέση.  Δημιουργεί νέους “στόχους” για να μπορεί την κατάλληλη στιγμή να τους θεωρήσει άνευ αντικειμένου και να τους περάσει στη διαθεσιμότητα.

Το Υπουργείο Παιδείας με τις αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα θα επιδιώξει, πατώντας πάνω στην ανασφάλεια των εκπαιδευτικών για το εργασιακό τους παρόν και μέλλον, την καλλιέργεια μιας τεχνητής αντιπαράθεσης μεταξύ των εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων  που διεκδικούν την αυτονόητη επιστημονικά ύπαρξή τους στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου, προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο οι αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αποφάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση για το σοβαρό αυτό θέμα, να οργανώσει διαμαρτυρίες και να απαιτήσει να πάρει πίσω τις νέες αυτές αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες όλων των ειδικοτήτων να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους αυτούς, γιατί όταν καίγεται το διπλανό σπίτι πρέπει να βοηθήσεις να σβήσει η φωτιά αν δε θέλεις κάποια στιγμή να έρθει και στο δικό σου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην υλοποίηση των αποφάσεων της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ:

1). Πέμπτη 25/6, στις 1.00 μ.μ. στο συλλαλητήριο, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

2).   Πέμπτη 25/6 αποχή από τις βαθμολογήσεις όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

3).  Δευτέρα 29/6, στις 1.00 μ.μ. στο συλλαλητήριο, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. Για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Αθήνας οι ΕΛΜΕ με κάλυψη εξόδων από ΟΛΜΕ/ΕΛΜΕ να αναχωρήσει πούλμαν από Θεσσαλονίκη. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος να ενημερώσουν τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μέχρι το Σάββατο.

4).    Δευτέρα 29/6 αποχή από τις βαθμολογήσεις όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

5).   Στηρίζουμε την Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε για την οργάνωση και την υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου.

6).  Πραγματοποιούμε Συνελεύσεις Αγώνα την Πέμπτη 25/6 και τη Δευτέρα 29/6, αμέσως μετά τα συλλαλητήρια.

7). Από Πέμπτη 25/6 σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα κάτω τα μολύβια, σταματάμε τις βαθμολογήσεις σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μέχρι το Υπουργείο να πάρει πίσω το ωρολόγιο πρόγραμμα . Η πρόταση απευθύνεται προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο καλούμε να αναλάβει την ευθύνη της προκήρυξης της αποχής του κλάδου από τις βαθμολογήσεις και την υλοποίηση της απόφασης μαζί με τις ΕΛΜΕ.

8). Η ΟΛΜΕ να προκηρύξει Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων για επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση του αγώνα.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως να καταργηθεί.

Να μη χαθεί καμία οργανική θέση. Μείωση των μαθητών στα τμήματα τώρα.

Καμία ειδικότητα και κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ (24/6/2020)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις