Thumbnail
Διαμαρτυρία του ΣΕΠΕ "η Αθηνά "για εγγραφές και την κατανομή τμημάτων τις μετακινήσεις μαθητών, τις συμπτύξεις και τη δίχρονη προσχολική αγωγή

O σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ "η Αθηνά", από κοινού και με συλλόγους ΠΕ της Αθήνας, πραγματοποιεί παράσταση στην Α' Διεύθυνση, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2μμ, ώστε:

Να τεθεί το αίτημα την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, από το Σεπτέμβρη του 2Ο20, για όλα τα παιδιά 4-6 ετών που διαβιούν στις περιοχές της Α΄Διεύθυνσης. Θα επιμείνουμε σε αυτό και στην άρνησή μας να δεχθούμε εμβαλωματικές λύσεις της τελευταίας στιγμής, που εισηγείται η Δ/νση, επιχειρώντας να αξιοποιηθεί η ακραία αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική ρύθμιση του νόμου Κεραμέως για στοίβαγμα νηπίων και μαθητών Δημοτικού σε υπερπληθή και υποβαθμισμένα τμήματα των 25 μαθητών, ώστε να εμφανιστεί μια ψεύτικη πρόοδος, ενώ Δήμοι και Κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα δεν έκαναν στην πράξη απολύτως τίποτα.

Στο ίδιο πλαίσιο να θέσουμε το ζήτημα της κατανομής των τμημάτων της Α΄Δημοτικού που θεωρούμε απαράδεκτο να οδηγήσει σε 25άρια τμήματα, μετακινήσεις μαθητών και απομάκρυνση από το σχολείο της γειτονιάς τους, συμπτύξεις τμημάτων και κατ' επέκταση σε συρρίκνωση των εκπαιδευτικών δομών, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και απολύσεις αναπληρωτών. Να απαιτήσουμε κατανομή με βάση τις θέσεις του κλάδου και των  αναγκών κάθε μαθητή και όχι των περικοπών και του άθλιου νόμου της κ. Κεραμέως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Βρούτσης
Κακοκαιρία: Σύσταση για αναβολή σε όλους τους αγώνες με εντολή Υπουργείου Αθλητισμού
Γιάννης Βρούτσης: Ισχυρή σύσταση για παύση κάθε αγωνιστικής δράσης λόγω της κακοκαιρίας «Erminio»
Κακοκαιρία: Σύσταση για αναβολή σε όλους τους αγώνες με εντολή Υπουργείου Αθλητισμού
doe.jpg
ΔΟΕ: Στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση – Αίτημα για άμεση παύση της ΕΔΕ στη Δ’ Αθήνας
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αιχμές για υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης στη Δ’ Αθήνας
ΔΟΕ: Στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση – Αίτημα για άμεση παύση της ΕΔΕ στη Δ’ Αθήνας