kinitopoiisi thessaloniki
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύρο στις 12:00 στη ΔΔΕ Κυκλάδων

Ανακοίνωση της Α΄  ΕΛΜΕ Κυκλάδων

9 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να μην περάσει και να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όχι στο σχολείο των ταξικών κι εξεταστικών φραγμών και το «Νέο Λύκειο».
  • Να καταργηθεί όλη η τροπολογία Κεραμέως που μονιμοποιεί και νομιμοποιεί  την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή μετάδοση σε παρόντα χρόνο στα ανοιχτά σχολεία, αλλά και να μην εφαρμοστεί η Υ.Α. Υλοποιούμε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία - αποχή. ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ να βγάλουν σχετικές αποφάσεις.
  • Καμία αξιολόγηση, κατηγοριοποίηση, πειθάρχηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Απεργία - Αποχή όλου του κλάδου με βάση τις αποφάσεις 78 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και ενεργοποίησή τους  περαιτέρω προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Κατοχύρωση της μόνιμης σταθερής εργασίας και της οργανικής θέσης για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών αποκλειστικά με πτυχίο και προϋπηρεσία.
  • 15 μαθητές το ανώτερο στην τάξη σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, για την νέα σχολική χρονιά και άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Κανείς αναπληρωτής να μην απολυθεί. Νέες ετήσιες συμβάσεις τώρα για όλους, με ανοιχτούς πίνακες και δικαίωμα όλων στην συμμετοχή. Κατάργηση του ν.4589 του Γαβρόγλου, του γνωστού προσοντολόγιου.
  • Πλήρης και έγκαιρη λειτουργία των υποστηρικτικών δομών του σχολείου, που υπολειτουργούν, για κατ΄ οίκον διδασκαλία, ενισχυτική, πρόσθετη και παράλληλη στήριξη. Πρόσληψη τώρα του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, καθαρίστριες.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου στο επίπεδο του 2013. Επαναφορά του ωραρίου για τους υπευθύνους εργαστηρίων ΠΕ4 και ΠΕ86. Επαναφορά του υπευθύνου ολοήμερου για τα Δημοτικά.
  • Όχι στα νέα νομοσχέδια για δομές, αλλαγές στην ΤΕΕ, υπαγωγή εκπαιδευτικών και  σχολείων στους δήμους. 
  • Αύξησητων εισακτέων στα ΑΕΙ και των μετεγγραφών φοιτητών, όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επιστροφή στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και του χαμένου ΜΚ ΄15 - ΄16.  Κανείς κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Καμιά σκέψη για νέες μειώσεις στο Δημόσιο.
  • Σύνταξη στα 30 έτη υπηρεσίας ή 60 ετών για τους εκπαιδευτικούς. Αυξήσεις στις συντάξεις. Πλήρη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου - Βρούτση.
  • Οι Συνδικαλιστικές και Πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
  • Δωρεάν, Δημόσιο κι Ενιαίο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

H Μαρία Καρυστιανού στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματός της
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»
Ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης κατηγορεί την πρόεδρο του Συλλόγου Τεμπών για αντιγραφή των ιδεών και της φιλοσοφίας του νέου της πολιτικού...
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»