Γονείς Λιδωρικίου: Γιατί τα σχολεία της περιοχής μας δεν έχουν χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτα;
Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Λιδωρικίου με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας διερωτώνται γιατί τα σχολεία της περιοχής δεν έχουν χαρακτηριστεί ως «δυσπρόσιτα» όταν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης την αναγνωρίζουν «ως δυσπρόσιτη και άγονη» αντίστοιχα

Αξιότιμη κ. Υπουργέ, Νίκη Κεραμέως

Ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία είμαστε έντονα προβληματισμένοι, γιατί θεωρούμε πως, συμφώνα με το ΠΔ 111/2016(ΦΕΚ Α΄) τα οριζόμενα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό ενός σχολείου ως δυσπρόσιτου πληρούνται ένα προς ένα, από τα σχολεία του Λιδωρικίου. Ωστόσο δεν έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοια..

Σας επισημαίνουμε ότι το Υπ. Υγείας και το Υπ. Δικαιοσύνης αναγνωρίζουν την περιοχή μας ως δυσπρόσιτη και άγονη αντίστοιχα.

Η αποχαρακτήριση των σχολείων μας (ενώ είναι μονάδες ορεινού όγκου και άγονης περιοχής) και η πτώση της μοριοδότησης είναι ένας από τους σημαντικούς, όπως γνωρίζετε, λόγους για την μη πλήρωση θέσεων διδακτικού προσωπικού με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες να υπολειτουργούν.

Γι΄ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για τα παιδιά, τις οικογένειες και τη γενικότερη κοινωνία η ομαλή λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών όλων των ομάδων προσανατολισμού καθώς και του εξεταστικού κέντρου του ΓΕ.Λ. Λιδωρικίου.

Πιστεύουμε πως η μείωση των μορίων γίνεται, όταν οι συνθήκες όλων των μορφών της περιοχής καλυτερεύουν, κάτι που στην περιοχή μας δεν συμβαίνει. Θα επιφέρει «φυγή» των μαθητών και των οικογενειών τους σε αστικές περιοχές αποδυναμώνοντας ‘έτσι τόσο τις σχολικές μονάδες όσο και την ευρύτερη τοπική οικονομία με ραγδαία δυσάρεστες συνέπειες σε όλους τους τομείς για την περιοχή μας. Η πεποίθησή μας, είναι πως οι σχολικές μονάδες πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ως δυσπρόσιτες.

Ζητούμε λοιπόν να αξιολογηθεί η κατάσταση σύννομα και αντικειμενικά ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς και την κατανόησή σας για την αγωνία και το άγχος, τόσο των μαθητών/τριών για το μέλλον τους όσο και των γονέων.

Ζητούμε, λοιπόν τον επαναπροσδιορισμό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δυσπρόσιτων.

Ζητούμε επίσης ίσες ευκαιρίες σε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση

 

 

Με εκτίμηση

 

ΛΙΔΩΡΙΚΙ 04-06-2020

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mosxari
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
Μικρές αστοχίες στο μαγείρεμα μπορούν να χαλάσουν ένα κλασικό φαγητό. Δείτε τι να προσέξετε για μοσχάρι που λιώνει στο στόμα.
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
tigani
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα
Πολλά μικρά λάθη μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και τρόπους να τα αποφύγετε.
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα