Οι γονείς των μαθητών εκπέμπουν «SOS» για τα σχολεία στο Λιδωρίκι
Επαναπροσδιορισμό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Λιδωρικίου σε δυσπρόσιτων ζητούν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Λιδωρικίου

Οι γονείς έστειλαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά, το ψήφισμα:

 Αξιότιμη κ. Υπουργέ, Νίκη Κεραμέως

     Ενόψει  της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία είμαστε έντονα προβληματισμένοι , γιατί θεωρούμε πως, συμφώνα με το ΠΔ 111/2016(ΦΕΚ Α΄)  τα οριζόμενα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό ενός σχολείου ως δυσπρόσιτου πληρούνται ένα προς ένα, από τα σχολεία του Λιδωρικίου. Ωστόσο δεν έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοια..

   Σας επισημαίνουμε ότι το Υπ. Υγείας και το Υπ. Δικαιοσύνης αναγνωρίζουν την περιοχή μας ως δυσπρόσιτη και άγονη αντίστοιχα.

     Η αποχαρακτήριση των σχολείων μας  (ενώ είναι μονάδες ορεινού όγκου και άγονης περιοχής) και η πτώση της μοριοδότησης  είναι ένας από τους σημαντικούς, όπως γνωρίζετε, λόγους για την μη πλήρωση  θέσεων διδακτικού προσωπικού  με αποτέλεσμα οι σχολικές  μονάδες να υπολειτουργούν.

Γι΄ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη για τα παιδιά, τις οικογένειες και τη γενικότερη  κοινωνία η ομαλή λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών όλων των ομάδων προσανατολισμού  καθώς και του εξεταστικού κέντρου του ΓΕ.Λ. Λιδωρικίου  Πιστεύουμε πως η μείωση των μορίων γίνεται, όταν οι συνθήκες  όλων των μορφών της περιοχής  καλυτερεύουν, κάτι που στην περιοχή μας δεν συμβαίνει. Θα επιφέρει «φυγή»  των μαθητών και των οικογενειών τους σε αστικές περιοχές αποδυναμώνοντας ‘έτσι τόσο τις σχολικές μονάδες όσο και την ευρύτερη τοπική  οικονομία με ραγδαία δυσάρεστες  συνέπειες  σε όλους τους τομείς για την περιοχή μας. Η πεποίθησή μας, είναι πως οι σχολικές μονάδες πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ως δυσπρόσιτες.

Ζητούμε λοιπόν να αξιολογηθεί η κατάσταση σύννομα και αντικειμενικά ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς και την κατανόησή σας για την αγωνία και το άγχος, τόσο των μαθητών/τριών για το μέλλον τους όσο και των γονέων.                                                                                               

Ζητούμε, λοιπόν τον επαναπροσδιορισμό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δυσπρόσιτων. 

Ζητούμε επίσης ίσες ευκαιρίες σε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στραρ
Πυρά της ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ για το βίντεο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών: "Οι νέες δεν ονειρεύονται να συμμετέχουν σε άδικους πολέμους"
ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ: "Όχι στη συμμετοχή των γυναικών στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς"
Πυρά της ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ για το βίντεο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών: "Οι νέες δεν ονειρεύονται να συμμετέχουν σε άδικους πολέμους"
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Νέα Σμύρνη: Γονείς και εκπαιδευτικοί απέναντι στην ΕΔΕ για τη συνδικαλιστική δράση σε δημοτικό σχολείο
Ηχηρή παρέμβαση των γονέων της Νέας Σμύρνης κατά των πειθαρχικών διώξεων
Νέα Σμύρνη: Γονείς και εκπαιδευτικοί απέναντι στην ΕΔΕ για τη συνδικαλιστική δράση σε δημοτικό σχολείο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Ενημέρωση Ιακωβίδη για τις νέες άδειες ιδιωτικού έργου και τις μεταθέσεις στο Υπουργείο Παιδείας
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ