«Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στις ΗΠΑ και του παλαιστινιακού λαού»
Ανακοινώσεις της Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των ΗΠΑ

Η δολοφονία του George Floyd ήταν μια ακόμη στις χιλιάδες των νεκρών στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου. Δολοφονημένοι είτε από τον ρατσισμό είτε από τη φτώχεια. Ο πόνος και η δυστυχία εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών είναι κοινός με αυτόν των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, όπως και των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σήμερα στην Ελλάδα που βίωσαν και βιώνουν τον ρατσισμό.

Χαιρετίζουμε με περηφάνια και ταξική αλληλεγγύη τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών και εναντιώνονται πολύμορφα και οργανωμένα στην καταστολή και τις συλλήψεις αγωνιστών.

Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ή των μεταναστών και των προσφύγων είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχεια.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον αγώνα των λαών, των εργαζομένων όλου του κόσμου που ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία και τον ρατσισμό, για έναν κόσμο όπου οι εργάτες θα ζουν αδελφωμένοι, χωρίς εκμετάλλευση.

***

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Φέτος συμπληρώνονται 72 χρόνια από τη μέρα της Νάκμπα (της καταστροφής της Παλαιστίνης το 1948), όταν  μετά την επίθεση του Ισραήλ καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές.

Σήμερα, 72 χρόνια μετά την καταστροφή, η επιθετικότητα του Ισραήλ συνεχίζεται και κλιμακώνεται ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξαγγελιών του για περαιτέρω προσάρτηση των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό Λαό

σχετικά άρθρα

Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
«Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος», τονίζει η υπουργός Παιδείας
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση με βάση το Σύνταγμα είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους τους πολίτες της χώρας. Είναι όμως τελικά έτσι τα πράγματα και ποιοι τελικά...

Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης