floyd
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοινώσεις της Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των ΗΠΑ

Η δολοφονία του George Floyd ήταν μια ακόμη στις χιλιάδες των νεκρών στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου. Δολοφονημένοι είτε από τον ρατσισμό είτε από τη φτώχεια. Ο πόνος και η δυστυχία εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών είναι κοινός με αυτόν των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, όπως και των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σήμερα στην Ελλάδα που βίωσαν και βιώνουν τον ρατσισμό.

Χαιρετίζουμε με περηφάνια και ταξική αλληλεγγύη τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών και εναντιώνονται πολύμορφα και οργανωμένα στην καταστολή και τις συλλήψεις αγωνιστών.

Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ή των μεταναστών και των προσφύγων είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με τη βία είτε με τη φτώχεια.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον αγώνα των λαών, των εργαζομένων όλου του κόσμου που ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία και τον ρατσισμό, για έναν κόσμο όπου οι εργάτες θα ζουν αδελφωμένοι, χωρίς εκμετάλλευση.

***

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Φέτος συμπληρώνονται 72 χρόνια από τη μέρα της Νάκμπα (της καταστροφής της Παλαιστίνης το 1948), όταν  μετά την επίθεση του Ισραήλ καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν διά της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές.

Σήμερα, 72 χρόνια μετά την καταστροφή, η επιθετικότητα του Ισραήλ συνεχίζεται και κλιμακώνεται ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξαγγελιών του για περαιτέρω προσάρτηση των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό Λαό

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου