Ξεκινά σήμερα η προθεσμία αιτήσεων υποτροφίας για μεταπτυχιακό στη Γαλλία
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ δημιουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2020 ένα πρόγραμμα υποτροφιών αριστείας για σπουδές ή για έρευνα.

Το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει σε 27  Έλληνες φοιτητές να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές επιπέδου Master 2 στη Γαλλία, στον τομέα της επιλογής τους, στα γαλλικά ή στα αγγλικά, με τα προνόμια που δικαιούνται οι υπότροφοι του γαλλικού κράτους! Θα επιστρέψει επίσης σε Έλληνες ερευνητές κατόχους διδακτορικού που επιθυμούν να συνεχίσουν ένα ερευνητικό έργο σε ένα γαλλικό εργαστήριο, να διεξάγουν ερευνητικό έργο διάρκειας από 1 έως 4 μήνες.

Η ανακοίνωση:

Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν μακρά παράδοση φιλίας και πολιτιστικών ανταλλαγών. Ο φιλελληνισμός των Γάλλων συγγραφέων αντικατοπτριζόταν πάντα στην αγάπη των Ελλήνων φοιτητών για τη Γαλλία, που δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί έναν προνομιακό προορισμό για σπουδές.

Επιπροσθέτως, αυτό το έντονο ενδιαφέρον για τις σπουδές στη Γαλλία, δεν εξηγείται μόνο από την έλξη των φοιτητών για την γαλλική κουλτούρα: τόσο η ποιότητα της γαλλικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και της πλούσιας και διεθνούς χαρακτήρα φοιτητικής ζωής η δωρεάν πρόσβαση στα πανεπιστημιακά μαθήματα καθώς και οι πολλές διασυνδέσεις που προσφέρουν με τον χώρο των επιχειρήσεων, αποτελούν επιπλέον σημαντικούς λόγους για να σπουδάσει κανείς στη Γαλλία σήμερα.

Το 2020, η πιστοποίηση "Bienvenue en France" δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει και να διευκολύνει την είσοδο και την ένταξη των ξένων φοιτητών στη γαλλική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή η πιστοποίηση που εγγυάται μια υποδοχή προσαρμοσμένη στις πιθανές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν ως τώρα οι ξένοι φοιτητές, τους επιτρέπει στο εξής να σχεδιάζουν και να οργανώνουν με ηρεμία την αναχώρησή τους για τη Γαλλία, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ δημιουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2020 ένα πρόγραμμα υποτροφιών αριστείας για σπουδές ή για έρευνα. Αυτό το πρόγραμμα, θα επιτρέψει σε 27 Έλληνες φοιτητές να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους επίπεδου Master 2 στη Γαλλία, στον τομέα της επιλογής τους, στα γαλλικά ή στα αγγλικά, με τα προνόμια που δικαιούνται οι υπότροφοι του Γαλλικού κράτους, και με μηνιαίο επίδομα 700 €. Θα επιτρέψει επίσης σε Έλληνες ερευνητές, κατόχους διδακτορικού και που επιθυμούν να συνεχίσουν ένα ερευνητικό έργο σε ένα γαλλικό εργαστήριο, να διεξάγουν ερευνητικό έργο διάρκειας από 1 έως 4 μήνες, με μηνιαίο επίδομα 1.700 €. 58 μήνες διαμονής είναι διαθέσιμοι για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Αυτή η καινοτόμα συνεργασία μεταξύ του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και του ΙΚΥ αποτελεί ένα νέο σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας. Θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά φοιτητών και ερευνητών να συμμετέχουν στην ήδη μακρά παράδοση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των επιστημονικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, από την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος :

https://ifa.gr/el/bourses-master-2020 για μεταπτυχιακές σπουδές,

https://ifa.gr/fr/bourses-sshn-2020 για ερευνητικό έργο « Séjour scientifique de haut niveau »

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις υποτροφίες επιπέδου Μaster 2 λήγει την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:00.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τις υποτροφίες για ερευνητικό έργο « Séjour scientifique de haut niveau »  παραμένει ανοιχτή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

athitismos-treximo.jpg
Τρέξιμο και λίπος: Τι κάνετε λάθος και γιατί δεν χάνετε κιλά
Το τρέξιμο είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές άσκησης και καίει θερμίδες, όμως η απώλεια λίπους εξαρτάται από τον τρόπο που τρέχετε.
Τρέξιμο και λίπος: Τι κάνετε λάθος και γιατί δεν χάνετε κιλά
σπαρτη γυναικα
Αρχαία Σπάρτη: Γιατί παρακολουθούσαν γυμνές οι γυναίκες ενώ οι άνδρες έβλεπαν
Στην Αρχαία Σπάρτη, η εκπαίδευση των γυναικών ήταν υποχρεωτική και σε ορισμένα μαθήματα πραγματοποιούνταν γυμνές, υπό την επίβλεψη ανδρών πολιτών.
Αρχαία Σπάρτη: Γιατί παρακολουθούσαν γυμνές οι γυναίκες ενώ οι άνδρες έβλεπαν
Χαρτί υγείας
Χαρτί υγείας: Οι νέες επιλογές που καθαρίζουν καλύτερα και μειώνουν τα απόβλητα
Νέες και παραδοσιακές μέθοδοι, όπως ο μπιντές, τα ηλεκτρονικά καθίσματα λεκάνης με πλύση και τα επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια, φέρνουν πιο καθαρή,...
Χαρτί υγείας: Οι νέες επιλογές που καθαρίζουν καλύτερα και μειώνουν τα απόβλητα