kinitopoisi thessaloniki
Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση- Παρεμβάσεις Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το συλλαλητήριο της Τρίτης 26/5

Το  ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών το βράδυ περασμένης Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει : «Μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα των Α', Δ' και Ε' ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, των Ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) και Φοιτητικών Συλλόγων.»

Πηγή: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/323323_kinitopoiiseis-ekpaideytikon-se-oli-ti-hora-enantia-sto-nomoshedio

Η Δ΄ ΕΛΜΕΘ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ που υπερψηφίστηκε μόνο από την ΔΑΚΕ έβγαλε ανακοίνωση που στάλθηκε στα σχολεία την Δευτέρα το πρωί στην οποία καλούσε σε συγκέντρωση και συναυλία και όχι σε συλλαλητήριο και πορεία.

Για την ιστορία το Σάββατο 23-5 το ΠΑΜΕ κατέθεσε πρόταση για συγκέντρωση και συναυλία η οποία δεν υπερψηφίστηκε αφού o Πρόεδρος της Δ΄ΕΛΜΕΘ στο νήμα της συζήτησης του Δ.Σ. έγραφε «Αγαπητοί συνάδελφοι, συμφωνούμε με την δράση στο πλαίσιο της απόφασης της ΟΛΜΕ και ψηφίζουμε για κείμενο το κείμενο της ΟΛΜΕ. Κατά συνέπεια υπάρχει πλειοψηφία για συλλαλητήριο την Τρίτη 26-5-2020 και ώρα 1930 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Την Δευτέρα 25-5 το πρωί στάλθηκε ανακοίνωση της Δ΄ΕΛΜΕΘ στα σχολεία από τον Πρόεδρο στην οποία υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση και συναυλία και όχι για συλλαλητήριο και πορεία.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες μας ο Πρόεδρος της Δ΄ΕΛΜΕΘ και μέλος της ΔΑΚΕ απάντησε  αργά το απόγευμα της Δευτέρας, και αφού είχε στείλει την ανακοίνωση, μεταβάλλοντας την θέση του «είπαμε συγκέντρωση και συναυλία. Πορεία όχι.»

Ενημερώνουμε ότι στην κινητοποίηση Τρίτης στο Άγαλμα Βενιζέλου καμιά συναυλία δεν είχε προετοιμαστεί ούτε έγινε και έληξε άδοξα η προσπάθεια αποτροπής της πορείας. ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ σύρθηκαν με το πανό της ΕΛΜΕ στην πορεία και στην απαίτηση μας για αποκατάσταση της αλήθειας από τις παρατάξεις που προσπάθησαν να μην γίνει πορεία, εκτός από ένα ειρωνικό σχόλιο που λάβαμε από την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ, απάντηση δεν πήραμε.

Από ότι γνωρίζουμε η Α΄ ΕΛΜΕΘ όπως και η Ε΄ΕΛΜΕΘ είχαν καλέσματα για συγκέντρωση και συναυλία ενώ αντιθέτως σωματεία ( π.χ. Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ζ΄ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης, Σύλλογος ΠΕ Λαγκαδά), όπως και η παράταξη μας, που κάλεσαν σε συλλαλητήριο και πορεία δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες τους παραδίδουμε στην κρίση σας.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4