Η Μ. Τζούφη για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της πανδημίας
Όπως υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι λόγοι συνδέονται με το άγχος των ανδρών που συνδέουν την αυτοεκτίμησή τους, με την ικανότητα να φέρουν χρήματα στο σπίτι. Το άγχος φτωχοποίησης τους κάνει εν δυνάμει θύτες, με βάση βέβαια και τη βιώμενη δική τους εμπειρία, η οποία αναπαράγεται.

«Οι γυναίκες, γιατρίνες και νοσηλεύτριες, εργαζόμενες σε πολλές δομές αλληλεγγύης, στα σώματα ασφαλείας, στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα σουπερμάρκετ, έδωσαν τη μάχη του κορονοϊού ηρωικά», τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επεσήμανε ωστόσο πως «κατά τη περίοδο της καραντίνας καταγράφηκε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, με το φαινόμενο να συνδέεται και με την οικονομική κρίση και ύφεση». Όπως υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι λόγοι συνδέονται με το άγχος των ανδρών που συνδέουν την αυτοεκτίμησή τους, με την ικανότητα να φέρουν χρήματα στο σπίτι. Το άγχος φτωχοποίησης τους κάνει εν δυνάμει θύτες, με βάση βέβαια και τη βιώμενη δική τους εμπειρία, η οποία αναπαράγεται. Το χειρότερο είναι ότι, η νέα γενιά έχει την τάση να αναπαράγει το μοντέλο, διότι με αυτόν τον τρόπο δικαιώνει τους θύτες και τους γονείς. Άρα το θέμα είναι μπροστά μας».

Στη συνέχεια ανέφερε πως το θέμα έχει τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ξεκινήσει να λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις ώστε να καταστρώσει σχέδιο, να οργανώσει σχετικές παρεμβάσεις και να διευκολύνει το συντονισμό μεταξύ Πολιτείας και φορέων, ενώ ζήτησε στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής να παρουσιαστούν συγκεκριμένα σχέδια δράσης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα, γενικής γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, της Θεοδοσίας Ταντάρου-Κρίγγου, προέδρου της Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), καθώς και πολλών μελών και εκπροσώπων από γυναικείες οργανώσεις, που ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το video της ομιλίας:
 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Η ιστορία του Ταλχά, που ξέφυγε από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα του, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού από διακινητές και έφτασε στη χώρα μας...
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας