Ιεράπετρα: Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 26 Μάη για την απόσυρση του νομοσχεδίου
Λέμε ΟΧΙ στην ισοπέδωση του Δημόσιου σχολείου και τη διαπόμπευση των μαθητών

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Τρίτη 26 Μάη 2020 για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και της τροπολογίας της ντροπής 

Το Υπουργείο Παιδείας, αντιμέτωπο με τη φωνή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που κατέκλυσαν τα κέντρα των πόλεων στις μεγάλες συγκεντρώσεις στις 13 και 19 Μαΐου και διαδήλωσαν δυναμικά για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, αντιδρά σπασμωδικά τόσο στο θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες - η οποία θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών - όσο και με δηλώσεις και διαρροές που αφορούν τις ρυθμίσεις για τον μέγιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, δείχνοντας σημάδια αναδίπλωσης. Όμως δεν αποσύρει τις σχετικές διατάξεις αλλά και το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθεί με το προς κατάθεση στη Βουλή, πολυνομοσχέδιο καθώς και την τροπολογία και υπουργική απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία. Παράλληλα, ανακοινώνεται η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίχως να έχει προηγηθεί συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, δίχως να εξασφαλίζονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.  

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί όλες/ όλους τις/ τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στην κινητοποίηση την Τρίτη 26 Μάη 2020 στις 18:30 μπροστά από το Δημαρχείο της Ιεράπετρας απαιτώντας:

  • Την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που συρρικνώνει και υποβαθμίζει το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.
  • Την κατάργηση της απαράδεκτης τροπολογίας και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλα τα πραγματικά κενά για να στελεχωθούν όλα τα σχολεία.
  • Να στηριχθεί το Δημόσιο Σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία για να εξασφαλιστεί η καθαριότητα των σχολικών μονάδων σε όλη τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας τους. Γενναία επιπλέον χρηματοδότηση όλων των Δήμων της χώρας, για κάλυψη υγειονομικού υλικού, καθαριστικών, νέες προσλήψεις καθαριστριών.
  • Εξασφάλιση μεταφοράς μεταφερόμενων μαθητών με ασφάλεια και πληρότητα 50% και με τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, συνοδοί στα μέσα μεταφοράς μαθητών και ότι άλλο απαιτείται για την υγεία τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.  

 

  • Σε κάθε περίπτωση, χειρισμοί που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών θα μας βρουν απέναντι.  

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                            Η Γενική Γραμματέας

Γιάννης Πασπαράκης                            Σταυρούλα Δατσέρη

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ
Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ
Διευθύντριες και Διευθυντές από υπερβάλλοντα ζήλο πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τηλεφωνικά τους νεοδιόριστους και να υπογράψουν Πράξη ανάληψης...
Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ