Επιτυχής η δεύτερη ενημερωτική δράση του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» με Ενώσεις Γονέων
Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου για την ενημερωτική Δράση του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» με τις Ενώσεις Γονέων Βύρωνα, Καισαριανής, 2ης Κοινότητας Αθήνας την Πέμπτη 21/5/2020     

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η ενημερωτική Δράση του Συλλόγου μας με τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Βύρωνα, Καισαριανής, 2ης Κοινότητας Αθήνας, την Πέμπτη 21/5 το απόγευμα, και στους τρεις Δήμους της περιοχής μας Βύρωνα, Καισαριανή, Αθήνα (Παγκράτι). Η πρώτη είχε γίνει στις 28/4.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησαν ταυτόχρονα 3 ομάδες εκπαιδευτικών-γονιών και με ντουντούκες κι ανακοινώσεις ενημερώναμε τον λαό της περιοχής μας για τα μέτρα της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την Παιδεία, που είναι συνέχεια των αντιεκπαιδευτικών μέτρων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Στις περιοδείες αυτές μοιράστηκαν πάνω από 500 αντίτυπα από το κοινό Ψήφισμα αλλά και άλλα σχετικά υλικά των φορέων μας ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης (νομοσχέδιο για Παιδεία, τροπολογία και Υπουργική Απόφαση για κάμερες στην τάξη).

Στον Βύρωνα ξεκινήσαμε από την πλατεία Φατσέα και συνεχίσαμε Καραολή Δημητρίου, Φορμίωνος και ενωθήκαμε με τη δεύτερη ομάδα, που ήταν στο πάρκο της Καισαριανής. Παράλληλα μια τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών-γονιών κινήθηκε στους δρόμους και στις πλατείες Πλυτά, Αγ. Αρτεμίου κ.λπ. του Παγκρατίου.

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών περιοδειών συναντήσαμε πολύ κόσμο, δεχτήκαμε απορίες και προβληματισμούς και συζητήσαμε με τους παρευρισκόμενους γονείς, φοιτητές και μαθητές σχετικά με τα μέτρα για την Παιδεία και τις θέσεις μας. Συναντήσαμε τη συμφωνία τους με τις θέσεις των φορέων μας.

Όλοι καταλήξαμε στο πάρκο της Καισαριανής, όπου συναντηθήκαμε με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, που έκανε συναυλία, για να κάνει γνωστά τα αιτήματα των μουσικών, που, λόγω πανδημίας, έχουν μείνει άνεργοι και ζητούν κρατική στήριξη.

Στον χώρο της συναυλίας έγιναν σύντομες ομιλίες από τον Μουσικό Σύλλογο για τα προβλήματα του κλάδου και από τον Σύλλογό μας και τις Ενώσεις Γονέων για τις εξελίξεις στην Παιδεία.

Και στη δράση μας αυτή συναντήσαμε τη στήριξη των λαϊκών ανθρώπων για τα αιτήματά μας, για να παρθούν τώρα πίσω όλα τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την Παιδεία και να ενισχυθεί το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, ώστε να μορφώνονται όλα τα παιδιά!

Θα συνεχίσουμε με νέες Κινητοποιήσεις και Δράσεις, κεντρικές και τοπικές, ώσπου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας!

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται δυναμικά κι ενωτικά! Όλοι και όλες στο τρίτο Συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με το γονεϊκό κίνημα την Τρίτη 26/5/2020 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και στην Πορεία προς τη Βουλή!

Βίντεο και Φωτογραφίες για τις δράσεις του Σωματείου μας μπορείτε να βλέπετε στην ιστοσελίδα μας sylimvrioti.gr

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Ερωτήσεις στη Βουλή για διορισμούς, πολυτέκνους εκπαιδευτικούς, προσλήψεις καθηγητών μουσικής
Ερωτήσεις στη Βουλή για διορισμούς, πολυτέκνους εκπαιδευτικούς, προσλήψεις καθηγητών μουσικής
Τρεις ερωτήσεις σχετικές με την Παιδεία κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Ιώαννης Καλλιάνος
Ερωτήσεις στη Βουλή για διορισμούς, πολυτέκνους εκπαιδευτικούς, προσλήψεις καθηγητών μουσικής
Ισπανία-Κορονοϊός: Οι αρχές επεκτείνουν τα μέτρα περιορισμού στη Μαδρίτης
Ισπανία-Κορονοϊός: Οι αρχές επεκτείνουν τα μέτρα περιορισμού στη Μαδρίτης
Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα στην περιοχή της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία της...
Ισπανία-Κορονοϊός: Οι αρχές επεκτείνουν τα μέτρα περιορισμού στη Μαδρίτης