Α ΣΕΠΕ Αθηνών: Κάλεσμα σε σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ 22/5
Ο A΄ Σύλλογος Αθηνών καλεί σε σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στο θεατράκι της Γκράβας, την Παρασκευή 22/5 στις 19.00

Τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 13ης και της 19ης Μάη, συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που οργανώσαμε εν μέσω πανδημίας, έδειξαν τη δυναμική του εκπαιδευτικού κινήματος και έθεσαν συγκεκριμένα καθήκοντα για την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας για τις κάμερες.

Εκτιμούμε ως θετική παρακαταθήκη την κοινή συμπόρευση των εκπαιδευτικών σωματείων και τη συμβολή τους στο κίνημα, από το κοινό κείμενο των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση έως τις κινητοποιήσεις εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας και το τελευταίο συλλαλητήριο. Ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία με πνεύμα μαζικής συσπείρωσης και αγωνιστικής συνεννόησης, με διάθεση μαζικοποίησης και ακόμα μεγαλύτερης διεύρυνσής της με περισσότερα σωματεία και φορείς (γονείς, μαθητές, φοιτητές). Αυτή η επιλογή αποτελεί μονόδρομο, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου έχουμε ανάγκη μια πλατιά αγωνιστική ενότητα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και στην τροπολογία για τις κάμερες στις τάξεις.

Οι ελιγμοί της κυβέρνησης και οι δηλώσεις Κεραμέως για απόσυρση διατάξεων από το πολυνομοσχέδιο, δείχνει ότι το Υπουργείο Παιδείας, κάτω από την ασφυκτική πίεση που δέχεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις και την κοινωνική κατακραυγή, επιδιώκει να διαφυλάξει τον πυρήνα και τις βασικές κατευθύνσεις του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας για τις κάμερες. Αυτό δείχνει άλλωστε και η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις δομές και τα στελέχη εκπαίδευσης. Αγωνιζόμαστε για τη συνολική απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, του νομοσχεδίου για τις δομές, της τροπολογίας και της υπουργικής απόφασης για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών συντονισμού της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, καλούμε σε νέα σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα, στο θεατράκι της Γκράβας την Παρασκευή 22/5 στις 19.00.

Προτείνουμε την οργάνωση νέου συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα, κοινές δράσεις με γονείς, ενίσχυση της πρωτοβουλίας των 77 για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρόκειται για τη 13η και τη 14η απώλεια των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από την αρχή της χρονιάς, έναντι 12 όλο το 2018
Ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις όπλων: Οι εταιρείες «απογειώνουν» τον τζίρο τους εν μέσω πολέμων
Αύξηση 5,9% και συνολικές πωλήσεις 586 δισ. ευρώ καταγράφει η νέα έκθεση του SIPRI
Ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις όπλων: Οι εταιρείες «απογειώνουν» τον τζίρο τους εν μέσω πολέμων
γελ λαμιας
Εκδήλωση 1ου ΓΕΛ Λαμίας: «Κοινωνία χωρίς ανισότητες» ενόψει της παγκόσμιας ημέρας αναπηρίας
Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Λαμίας έστειλαν ηχηρό μήνυμα για μια "Κοινωνία χωρίς Ανισότητες"
Εκδήλωση 1ου ΓΕΛ Λαμίας: «Κοινωνία χωρίς ανισότητες» ενόψει της παγκόσμιας ημέρας αναπηρίας
Ελένη Μπενιάτα
Πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ»: Η ΠΔΕ ξεσπά κατά της ΕΛΜΕ Εύβοιας για τις απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Στερεάς Ελλάδας απαντά μετωπικά σε καταγγελία εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ»: Η ΠΔΕ ξεσπά κατά της ΕΛΜΕ Εύβοιας για τις απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες
Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Νέο πρόγραμμα ενδυνάμωσης γονέων ConnectΕdParents+
«Προσφέρουμε στους γονείς τα απαραίτητα εργαλεία για να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους με σιγουριά και αυτοπεποίθηση» δήλωσε η υπουργός Παιδείας,...
Ζαχαράκη: Νέο πρόγραμμα ενδυνάμωσης γονέων ConnectΕdParents+