Οι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχουν στο συλλαλητήριο 19/5
Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση κλείνουν τ’ αυτιά στη φωνή των χιλιάδων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Αρνούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

Ο ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συνεχίζουν τον αγώνα και καλούν, την Ένωση Γονέων Ρεθύμνου, όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρόν στο Δημαρχείο Ρεθύμνου την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 στις 12.00 μμ., τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας..

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας

Στέλιος Ορφανουδάκης                                       Φωτεινή  Λαχανοπούλου