ΣΕΠΕ «Σωκράτης»: Να μην  περάσει η λογική του BIG BROTHER στην εκπαιδευτική διαδικασία
Γενικός ξεσηκωμός: Να μην περάσει το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που υπονομεύει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο Συλλόγων και ΕΛΜΕ,  την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 13:00, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

εν μέσω πανδημίας και υποχρεωτικού εγκλεισμού, με συστάσεις για ατομική ευθύνη και αυτοσυγκράτηση, η Κυβέρνηση (έχοντας πάρει καλά μαθήματα από ανάλογες προηγούμενες κυβερνήσεις), αποδεικνύεται ασυγκράτητη!!! Προχωρά στη θεσμοθέτηση μέτρων για την παιδεία που έχουν στο στόχαστρο τη δομή, το περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου, μέτρα που εναρμονίζονται με τις κατευθυντήριες, εδώ και χρόνια επεξεργασμένες,  της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ.

Ένα προς ένα τα άρθρα που διατρέχουν τις σελίδες του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, που τέθηκε σε διαβούλευση (αύξηση του μέγιστου και ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, εργαστήρια δεξιοτήτων, εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, αποκλεισμός και τιμωρία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ηλικιακό όριο εγγραφής σε ΕΠΑΛ, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση…), καταδεικνύουν κατάφωρα τη στρατηγική της Κυβέρνησης για κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών, χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, στενό πλέγμα ελέγχου του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, λειτουργία των σχολικών μονάδων με ιδιωτικο – οικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, των οποίων το όποιο «παραγόμενο προϊόν» θα μετριέται με τη μεζούρα της ανταγωνιστικότητας, για να  συνεχίζουν να υπάρχουν.

Η  τροπολογία που ψηφίστηκε και προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοση από την τάξη, δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη). 

Το προηγούμενο είναι ένα ακόμα δείγμα της ασύδοτης πολιτικής της Κυβέρνησης και  του Υπουργείου. Καμία ολιγωρία, από τη μεριά των εκπαιδευτικών και γονιών, καμία ανοχή, πάμε κόντρα στην παραίτηση και στη λογική του «…ό,τι κι αν κάνουμε, έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστούν τα πάντα» ….Στο χέρι μας είναι να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ακυρώσουμε την τροπολογία που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι!

 

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, όλων των ειδικοτήτων, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας δυναμώνουμε τη φωνή μας, δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες θέσεις για Πιστοποιημένους εκπαιδευτές Ενηλίκων - Ξεκινάτε 5 ή 8/1 και πληρώνεστε άμεσα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεμάτο αμφιθέατρο με φοιτητές σε Πανεπιστήμιο
Διαγραφές φοιτητών: "Τίτλοι τέλους" σήμερα για 220.000 στα Πανεπιστήμια
Άνοιξε το πρώτο μεγάλο «κύμα» αυτόματων διαγραφών για χιλιάδες φοιτητές - Ποια Πανεπιστήμια παίρνουν «παράταση ζωής» έως το 2026
Διαγραφές φοιτητών: "Τίτλοι τέλους" σήμερα για 220.000 στα Πανεπιστήμια
ierarxes.jpg
Τριών Ιεραρχών 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια
Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - Τι ισχύει για τα φροντιστήρια
Τριών Ιεραρχών 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια