ΣΥΝΕΚ Λάρισας για επιστροφή στα σχολεία: Η ευθύνη της ανευθυνότητας
Ανακοίνωση από τις Συνεργαζόμενες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε Λάρισας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει την ευθύνη για το άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια αφήνοντας το μαθητικό δυναμικό και τον εκπαιδευτικό κλάδο, και μαζί τους τις οικογένειές τους, απροστάτευτους και εκτεθειμένους, χωρίς να έχει απαντήσει με κυβερνητική ευθύνη στα πολλά ερωτήματα που άφησε αναπάντητα.. 

Αν τα παιδιά είναι δυνάμει ασυμπτωματικοί διασπορείς του ιού και γι΄αυτό έκλεισε τα σχολεία, πώς προστατεύει την υγεία των πολιτών από το συνωστισμό στα σχολικά κτίρια; Με την απόφαση προαιρετικής χρήσης της μάσκας, όταν για τη ζωή έξω από το σχολείο είναι υποχρεωτική; Μήπως η υποχρεωτικότητα απλώς την καθιστά δαπανηρή για μια ηγεσία που αδιαφορεί για το δημόσιο σχολείο; Προφυλάσσει όταν προσαρμόζονται οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες  για τήρηση αποστάσεων στη χωρητικότητα των ελληνικών αιθουσών;

Η νέα εγκύκλιος αποκαλύπτει τον κυνισμό, με τον οποίο η ηγεσία αντιμετωπίζει τον εκπαιδευτικό κόσμο. Προβλέπει συνεχόμενες χωρίς διαλείμματα διδασκαλίες σε μη αερισμένες αίθουσες και non stop εφημερία και αστυνόμευση σε εφήβους.

Ενώ οι εκπρόσωποι της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ επιμένουν στην αντιδημοκρατική, προφορική λόγω της μη νομιμότητάς της, εντολή για αναμετάδοση των μαθημάτων με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες τους και να πειραματιστούν με οργουελικές μεθόδους ελέγχου της νεολαίας και των εκπαιδευτικών, βορά στις εταιρίες ιδιοκτήτριες αυτών των μέσων.

Πειραματόζωα οι συνάδελφοι και η μαθητιώσα νεολαία, ασήμαντοι αριθμοί οι ευπαθείς ομάδες, στις οποίες μπορεί κάποιοι από αυτούς να ανήκουν. Μπορεί στο όνομα του κοινωνικού αυτοματισμού που τα λαλίστατα μίντια εξεμούν η υγεία των μεγάλων κατά μέσο όρο σε ηλικία εκπαιδευτικών λόγω της πολύχρονης αδιοριστίας να είναι αμελητέο διακινδύνευμα, αυτό όμως που δεν εκτιμάται είναι ότι ο κίνδυνος για τη διασπορά του ιού μέσα στα σχολεία αφορά όλον τον πληθυσμό, τους γονείς και τους παππούδες επίσης. Εκτός αν δεν υπάρχει κίνδυνος και η καραντίνα επιβλήθηκε για άλλους λόγους!

Οι αντινομίες και οι αντιφάσεις αποδεικνύουν το ανέφικτο της εξασφάλισης της ασφάλειας λόγω αντικειμενικών συνθηκών κι είναι πρόδηλο ότι είναι ανήθικη η μετακύλιση της ευθύνης στους συλλόγους ή στα άτομα, όταν είναι όλη αποκλειστικά της πολιτείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε άμεση επαφή με το σωματείο για οποιοδήποτε πρόβλημα διαπιστώνουν στο σχολεία τους.

Γραμματεία ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Η ιστορία του Ταλχά, που ξέφυγε από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα του, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού από διακινητές και έφτασε στη χώρα μας...
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας