μαθητές, μάθημα, σχολείο, τάξη, δασκάλα
Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Αιγάλεω ενάντια στο νομοσχέδιο

Εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ, αντί να ασχοληθούν με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά μαθητές εκπαιδευτικοί και γονείς, βάζουν προτεραιότητα τη νομοθέτηση αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων. Η τακτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, επαίσχυντη και είναι ο ορισμός της πολιτικής ανηθικότητας. Αξιοποιούν κυνικά τις σημερινές συνθήκες εγκλεισμού, απαγόρευσης μετακινήσεων και συνδικαλιστικής δράσης για να υλοποιήσουν, σαν κοινοί απατεώνες, τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια. Τα μέτρα που επιχειρούν να περάσουν έχουν σαφές ταξικό πρόσημο: ευνοούν τα ανώτερα ταξικά στρώματα, τους σχολάρχες, τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία.

Από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση έβαλε σε διαβούλευση το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, δεκάδες Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ από την Αττική και όλη την Ελλάδα, Ενώσεις Γονέων, φοιτητικοί σύλλογοι  και μαθητές κινητοποιήθηκαν αναδεικνύοντας τον αντιδραστικό του χαρακτήρα. Αγωνιζόμαστε διεκδικώντας να πάρουν πίσω ένα νομοσχέδιο που, στην γραμμή όλων των προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, σαρώνει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οξύνει τις ταξικές ανισότητες ορθώνοντας ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση των μαθητών από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζει και υπονομεύει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προωθεί την αξιολόγηση, την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, το εξεταστικό κάτεργο σε Γυμνάσιο και Λύκειο, τις αντιδραστικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση, εξωραΐζοντας  τις ευθύνες της και αντιμετωπίζοντας ως κόστος τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και τις αναγκαίες κτιριακές προσαρμογές που απαιτούνται, ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής, ολιγομελή τμήματα, απολυμάνσεις, καθαριότητα, άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Να μην υλοποιούνται οι προφορικές εντολές περί ζωντανής  αναμετάδοσης του μαθήματος από την τάξη στη δευτεροβάθμια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος μας:

• Στηρίζει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, στον αγώνα τους για την μονιμοποίηση τους. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνουν την Παρασκευή στις 8 Μάη, στις 11.00 π.μ., στο Υπ. Εσωτερικών. Την ίδια μέρα στις 1.30 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Σωματείων στη Βουλή.
  • Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των 77 Συλλόγων ΠΕ - ΕΛΜΕ για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να πάρουν απόφαση απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.
  • Κλιμακώνουμε την πάλη με νέα μαζική κινητοποίηση και συλλαλητήριο την Τετάρτη 13 Μάη στην Αθήνα: συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώρα 1.00 μ.μ. και πορεία στη Βουλή και σε άλλες πόλεις.
  • Αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, καλούμε σε νέα σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για την κλιμάκωση του αγώνα.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4