Οκτώ αιτήματα της ΠΕΓΜΚΣ για την επιστροφή των μαθητών στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία
Υπόμνημα

Προς τους:

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη

Κοινοποίηση προς τους:

Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: Υπόμνημα σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.

Λίγες μέρες πριν την επαναλειτουργία των σχολικών μας μονάδων η ανησυχία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι έκδηλη. Ως εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων απευθύνεται επίσημα στην Πολιτεία προκειμένου να διατυπώσει τους προβληματισμούς και τα αιτήματά της σε σχέση με την τήρηση όλων των απαραίτητων όρων ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα:

  • Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη απασχόληση για την καθαριότητα των εκπαιδευτικών μονάδων κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Υπενθυμίζουμε πως τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία έχουν διευρυμένο ωράριο με ποικίλες, εργαστηριακού περιεχομένου,  δραστηριότητες. Είναι επιβεβλημένος ο καθαρισμός των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων καθώς και των χώρων σίτισης των μαθητών. Παροχή συγκεκριμένων οδηγιών από την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ για τον ασφαλή καθαρισμό των επιφανειών, των χώρων, των μουσικών οργάνων και του λοιπού εργαστηριακού εξοπλισμού.
  • Ζητάμε τη διασφάλιση της ποιοτικής σίτισης και ασφαλούς διανομής των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη. Συχνός έλεγχος από επόπτες της δημόσιας υγείας στα εργαστήρια παρασκευής των σχολικών γευμάτων. Να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Δειγματοληπτικός έλεγχος ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να νοσεί ή να είναι φορέας του κορονοϊού κάποιος από τους εργαζόμενους στους παραπάνω χώρους.
  • Καθημερινή απολύμανση και έλεγχος από αρμόδιους φορείς για την τήρηση των κανόνων προστασίας των μετακινούμενων μαθητών στα σχολικά λεωφορεία, πούλμαν, ταξί και λοιπά μέσα μεταφοράς. Σαφής καθορισμός του αριθμού των μαθητών ανά πούλμαν καθώς και των αποστάσεων μεταξύ τους. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές όπως συμβαίνει με τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αύξηση του αριθμού των δρομολογίων. Στις περιπτώσεις μετακίνησης των μαθητών με μισθωμένα ταξί, ο αριθμός των επιβαινόντων να είναι αντίστοιχος αυτού που προβλέπουν οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας για το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς.
  • Εξασφάλιση με κρατική χρηματοδότηση των υλικών καθαρισμού και απολύμανσης και του συνόλου των μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα διαλύματα) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις εκπαιδευτικές μονάδες.
  • Σαφής καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των εξεταζόμενων και των εκπαιδευτικών.
  • Αύξηση των εξεταστικών κέντρων κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων. Να μην υποχρεωθούν σε μακρινές και πολλαπλές μετακινήσεις οι εξεταζόμενοι στα ειδικά μουσικά μαθήματα.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στα αντικείμενα της γενικής και της καλλιτεχνικής παιδείας. Ούτε μία ώρα κενό τον Σεπτέμβρη!
  • Άμεση, υποχρεωτική επιστροφή των καταβεβλημένων προκαταβολών για τις σχολικές εκδρομές οι οποίες ακυρώθηκαν. Καμία πίστωση χρημάτων για το επόμενο σχολικό έτος ή επιστροφή της προκαταβολής με τη μορφή κουπονιού.

Η κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης των μαθητών δεν νοείται χωρίς την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία! Οι χρόνιες ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γραμματειακή υποστήριξη, καθαρίστριες φύλακες), οι ανεπαρκείς και ακατάλληλες κτηριακές υποδομές και οι ελλείψεις σε εποπτικά μέσα και εξοπλισμό στις παρούσες έκτακτες συνθήκες διογκώνουν τα προβλήματα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και εντείνουν την ανασφάλεια των γονιών. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ουσιαστικά δωρεάν, δημόσια, ισότιμη εκπαίδευση των σύγχρονων αναγκών και των σύγχρονων δυνατοτήτων σε χώρους απόλυτα ασφαλείς για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Σημείωμα - «γροθιά» 9χρονου από την Πάτρα: «Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»
Σημείωμα - «γροθιά» 9χρονου από την Πάτρα: «Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»
«Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο, δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε να τους δώσουμε γάλα και...
Σημείωμα - «γροθιά» 9χρονου από την Πάτρα: «Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας
Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας