Thumbnail
Με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, θα επαναλειτουργήσει από το ερχόμενο σχολικό έτος η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Υμηττού της οποίας η λειτουργία ανεστάλη το 2017

Η σχολή λειτούργησε αδιάλειπτα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘50 με την ειδικότητα «Τεχνίτες Εργαλειομηχανών» στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προετοιμάζοντας πολλές γενιές εξειδικευμένων τεχνιτών για μια από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μεταφορά τεχνογνωσίας σε άλλες εγχώριες εταιρίες. Με αυτή την ειδικότητα θα επαναλειτουργήσει η ΕΠΑΣ Υμηττού, που θα αποτελέσει την 50η ΕΠΑΣ.

Ο ΟΑΕΔ είναι ο δημόσιος φορέας που εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της Μαθητείας στη χώρα μας από το 1952. Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, υιοθετώντας ευρωπαϊκά πρότυπα, μέσω του Δυικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προσφέρουν θεωρητική εκπαίδευση και παράλληλη πρακτική άσκηση. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητευόμενοι αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης και επιδοτείται με 16,54 €.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τοξοβολία
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»
«Κότα» ο Άδωνις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Ραντεβού στα δικαστήρια» η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη μήνυση
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»