«Απαράδεκτη να ρίχνουν την ευθύνη στους διευθυντές των σχολείων για το ποιοι έχουν ανάγκη εξοπλισμού»
Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

Το Υπουργείο Παιδείας  μετά  τις δύο εγκυκλίους σχετικά με την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (laptop ή/και tablet), τώρα, με  νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13/4/2020 (ΦΕΚ Α’ 84), την οποία και σας επισυνάπτουμε, με το Άρθρο 27 ουσιαστικά «πετάει το μπαλάκι» στις Σχολικές Επιτροπές να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες να δώσουν έκτακτη χρηματοδότηση στις Σχολικές Επιτροπές για το σκοπό αυτό από τους δικούς τους, πετσοκομμένους ούτως ή άλλως, προϋπολογισμούς. Είναι προφανές, ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δεν σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Η Διοίκηση του Δήμου, στα πλαίσια της παραπάνω ΠΝΠ, έχει ήδη στείλει στα Σχολεία σχετική πρόσκληση, περιορίζοντας όμως τη δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψη ιδίως την οικονομική αδυναμία, την τυχόν ένταξη σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, την παντελή έλλειψη υπολογιστή στην οικογένεια κ.α.

Εμείς, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, είμαστε κάθετα αντίθετοι με την παραπάνω τη διαδικασία. Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια της Πολιτείας να ρίξει στους Διευθυντές των Σχολείων την ευθύνη να αποφασίσουν ποιοι έχουν και ποιοι όχι την ανάγκη να προμηθευτούν εξοπλισμό. Ιδίως σε μια συγκυρία όπως αυτή που ζούμε όπου η τηλεργασία τείνει να γίνει καθεστώς και είναι αναγκαίο κάθε μέλος της οικογένειας να διαθέτει υπολογιστή ή tablet. Για εμάς, η Πολιτεία θα όφειλε να παρέχει σε όλους τους μαθητές, όλες τις μαθήτριες τον αναγκαίο εξοπλισμό, μαζί με γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο internet, ακόμη και χωρίς την ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την ΑΣΓΜΕ διεκδικούμε, και σας καλούμε, Συλλόγους Γονέων, Γονείς, Εκπαιδευτικούς, να διεκδικήσετε κι εσείς μαζί μας, εδώ και τώρα:

  • Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς όλα τα αναγκαία μέσα: δωρεάν tablet / laptop, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet.
  • Η παραπάνω κάλυψη μαθητών και σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρέπει να είναι με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και όχι από τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών ή από τον προϋπολογισμό των Δήμων και των Περιφερειών. Για να μην επιβαρυνθούμε επιπλέον για την Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για την οποία φορολογούμαστε ήδη.
  • Να μην υπάρξουν εμπλοκές ιδιωτών – χορηγών στον εξοπλισμό και την λειτουργία των σχολείων.
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.
  • Απαιτούμε από την Πολιτεία αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας: αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ΟΠΑ
Κορονοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ΟΠΑ
Η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει με μήνυμά της προς τους φοιτητές ότι στο Ίδρυμα εντοπίστηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα...
Κορονοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ΟΠΑ
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Το υπουργείο προκαλεί μιλώντας για... «πιθανά διδακτικά κενά στα μαθήματα»
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Το υπουργείο προκαλεί μιλώντας για... «πιθανά διδακτικά κενά στα μαθήματα»
Η εν λόγω διατύπωση «δεν είναι απλώς άστοχη και προκλητική, αποτελεί πολιτική επιλογή», καθώς, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ Αμαρουσίου «υποδηλώνει σαφώς, ότι,...
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Το υπουργείο προκαλεί μιλώντας για... «πιθανά διδακτικά κενά στα μαθήματα»
Γιάννης Σκαρίμπας: Η θαλερότητα της γραφής της γενιάς του ’30
Γιάννης Σκαρίμπας: Η θαλερότητα της γραφής της γενιάς του ’30
Ένα άγνωστο ποίημα με τίτλο "Ραχέλα / Καράβια δίχως θάλασσα που πλέμε στα σβυστά", βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, με την ευκαιρία της...
Γιάννης Σκαρίμπας: Η θαλερότητα της γραφής της γενιάς του ’30