Thumbnail
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού με απολύσεις, καταπάτηση ΣΣΕ, επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, στέρηση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 14/4 στις 12.30μμ στο Υπουργείο Εργασίας  ενώνει τη φωνή του με άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πρέπει τώρα να δράσουμε και να διεκδικήσουμε:

  • Πλήρη καταβολή των μισθών με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Απαγόρευση των απολύσεων. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
  • Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κανένας στην δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πλήρη καταβολή του μισθού και του μεροκάματου με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • καμιά σκέψη για τη μείωση των συντάξεων, των μισθών στο δημόσιο και για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στο δημόσιο.
  • Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Καλούμε σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας στις 12.30μμ στη Σταδίου, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, τηρώντας όλα τα  αναγκαία μέτρα προστασίας, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπαδομαρκάκης
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή
Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας - Σε πλήρη εξέλιξη η πειθαρχική διαδικασία μετά τις καταγγελίες για το φίμωμα 13χρονου μαθητή
Εντολή Παπαδομαρκάκη για διερεύνηση της εκπαιδευτικού που φίμωσε και έδεσε μαθητή
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου με φόντο τη Βουλή
Γεωργιάδης: «Αν συνεργαστούν με την Κωνσταντοπούλου, η ΝΔ θα εκτοξευθεί στο 50%»
«Ο Έλληνας θα σκεφτόταν αν θα κατάφερνε να κοιμηθεί το βράδυ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξουσία» - Τι απαντά για το κόμμα Καρυστιανού
Γεωργιάδης: «Αν συνεργαστούν με την Κωνσταντοπούλου, η ΝΔ θα εκτοξευθεί στο 50%»
μητέρα μαθητή στις Σέρρες
Σέρρες: Στον εισαγγελέα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή – Το ιστορικό που «καίει» την 60χρονη
Πριν φιμώσει και δέσει τον μαθητή έβλεπε τον... πατέρα της σε μια γάτα – Σε εξέλιξη οι έρευνες για το ιστορικό της εκπαιδευτικού
Σέρρες: Στον εισαγγελέα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή – Το ιστορικό που «καίει» την 60χρονη
Ειδικό Σχολείο Άρτας
Ειδικό Σχολείο Άρτας: «Βροχή» οι καταγγελίες για ταβάνια που πέφτουν, υγρασία και απουσία θέρμανσης
Άρτα: Σχολείο «παγίδα» για παιδιά με αναπηρία – Καταρρέουν οροφές, υγρασία δίπλα σε πρίζες
Ειδικό Σχολείο Άρτας: «Βροχή» οι καταγγελίες για ταβάνια που πέφτουν, υγρασία και απουσία θέρμανσης