«Νέες επικοινωνιακές παγίδες του ΥΠΑΙΘ περί προαιρετικών εξ αποστάσεως μαθημάτων»
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ύστερα από το φιάσκο της «καταγραφής των ελλείψεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό», συνεχίζοντας την απαράδεκτη επικοινωνιακή τακτική της και για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προχωρά  σε μία ακόμα  οδηγία για “προαιρετική συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης” με εξαίρεση τις ημέρες από 15/4 (Μ. Τετάρτη) έως 21/4 (Τρίτη του Πάσχα).

Όλοι  εμείς  οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των μαθητών μας και τον τρόπο να σταθούμε δίπλα τους. Η συγκεκριμένη οδηγία μέσα από τη  λογική της “προαιρετικότητας” οξύνει ακόμα περισσότερο τις ανισότητες, τις συγχύσεις και τις ανισοτιμίες εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα της εφαρμογής της ¨εξ αποστάσεως¨  που αναδείξαμε ως εκπαιδευτικό κίνημα.

Η οδηγία άλλωστε και της Γ.Γ. του Υπουργείου, για προαιρετική δυνατότητα των εκπαιδευτικών “να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης που... εν τούτοις δεν αποτελούν διδακτέα ύλη παρά μόνο εφόσον αυτά παραδοθούν και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη μετά την επαναλειτουργία των σχολείων”, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων, αλλοιώνοντας επιπλέον το ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι εκπαιδευτικοί, όλες αυτές τις μέρες σκυμμένοι πάνω από τα πληκτρολόγια ή με ένα τηλέφωνο στο χέρι δώσαμε τον καλύτερό μας  εαυτό  στη μάχη της μόρφωσης και της αλληλεγγύης  για να στηρίζουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειες τους, παρόλο που δεν υπήρξε  καμία έμπρακτη υποστήριξη από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.  Όσο διαρκεί η αναγκαστική αναστολή λειτουργίας των σχολείων θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους μαθητές μας, με όλα τα μέσα και κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες διεκδικώντας ταυτόχρονα τον απαραίτητο εξοπλισμό για μας και τους μαθητές  μας.

Δεν περιμένουμε από το Υπουργείο να μας υποδείξει το πώς και το πότε θα επικοινωνήσουμε με τους μαθητές μας και προφανώς δε διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα.

Το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να εξαπατά την κοινωνία, στήνοντας πονηρές, επικοινωνιακές παγίδες και να μας  διευκολύνει στο έργο μας. Δε ανεχόμαστε ούτε εμείς ούτε οι γονείς και οι μαθητές μας άλλη κοροϊδία.

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

SlIDERGEOP.jpg
Ενεργή συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο του EU-CONEXUS στη Βαλένθια της Ισπανίας

Η εβδομάδα 20–24 Οκτωβρίου 2025 υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια για τη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS,...

Ενεργή συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο του EU-CONEXUS στη Βαλένθια της Ισπανίας
Ράνια Θρασκιά
Προσλήψεις απόφοιτων πληροφορικής: Αναφορά Θρασκιά στη Βουλή
Η αναφορά που κατέθεσε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ αφορά στις ελλείψεις και καθυστερήσεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών του κλάδου πληροφορικής
Προσλήψεις απόφοιτων πληροφορικής: Αναφορά Θρασκιά στη Βουλή
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Ο οινοποιός Ευάγγελος Αργ. Γεροβασιλείου θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας
Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια τελετή μεθαύριο, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου...
ΠΑΜΑΚ: Ο οινοποιός Ευάγγελος Αργ. Γεροβασιλείου θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας