ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Να δοθεί άμεσα ένα tabet σε όλα τα παιδιά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αποκλειστικά με ευθύνη του υπουργείου

Το απόγευμα της Τρίτης 7/4, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οδηγία ώστε οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, με τη βοήθεια των συναδέλφων, να διερευνήσουν ποιοι μαθητές δεν έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό (tablet, laptop). Μέχρι στιγμής δεν έχουμε υπόψη μας κάποια απόφαση της κυβέρνησης, κάποια κεντρική δέσμευση για το πως θα καλυφθούν οι “ανάγκες” που θα “καταγραφούν”.

Με βάση τα παραπάνω τονίζουμε τα εξής:

  • Η κίνηση αυτή από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα που εδώ και μέρες η παρέμβασή των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ έχει αναδείξει. Αποδομεί το αφήγημα του ίδιου του Υπουργείου πως “όλοι οι μαθητές έχουν ισότιμη πρόσβαση” στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Τα χρονικά όρια που θέτει το Υπουργείο και κατ’ επέκταση οι Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους για να σταλούν τα στοιχεία είναι ασφυκτικά και σχεδόν απαγορευτικά για οποιοιδήποτε καταγραφή. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και αδικίες. Το Υπουργείο δεν διευκρινίζει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες και στην ουσία μιλά για δανεισμό σε ορισμένους μαθητές. Αυτό είναι κοροϊδία!
  • Επιμένουμε στη θέση μας για ένα tablet σε όλα τα παιδιά αποκλειστικά με ευθύνη του Υπουργείου. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να δοθεί άμεσα και όχι να ψάχνουν το σταγονόμετρο τις “ανάγκες”. Οι Δ/νσεις άμεσα αλλά και οι  Δ/ντες να δώσουν τα στοιχεία όλων των μαθητών των σχολείων προς το Υπουργείο.
  • Να δοθεί εδώ και τώρα κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο και μόνο από τα ποσά της διαφήμισης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την καμπάνια “μένουμε σπίτι” θα μπορούσαν να εξοπλίσουν όλους τους μαθητές. 
  • Είναι επιλογή της κυβέρνησης να εμφανίζεται γαλαντόμα και ανοιχτοχέρα με τις επιχειρήσεις αλλά για το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές να ανακαλύπτει συνεχώς προφάσεις. Όταν χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες, όταν είναι να επιδοτήσουν τους κλινικάρχες, τους εργολάβους και τις επιχειρήσεις λαμβάνουν τις αποφάσεις τους μέσα σε λίγες ώρες. Όταν είναι  να ικανοποιήσουν την ανάγκη όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση τότε διερευνούν για μέρες τις ανάγκες, τις περνούν από κόσκινο.
  • Η Υπουργός Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα (χθες) ένα tablet, γρήγορο και δωρεάν internet, για κάθε μαθητή με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ, παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βασικό αίτημα να πάρουν ΟΛΟΙ οι μαθητές ένα tablet με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αργοστόλι 9/ 4/2020

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια
Βόρεια Εύβοια: Νύχτα αγωνίας μετά τα 5,2 Ρίχτερ - Ρωγμές σε σπίτια, τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι
Βόρεια Εύβοια: Αγωνία μετά το μπαράζ σεισμών -Ζημιές σε σπίτια, τι βλέπουν οι σεισμολόγοι
Βόρεια Εύβοια: Νύχτα αγωνίας μετά τα 5,2 Ρίχτερ - Ρωγμές σε σπίτια, τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι
Κεράσια
Μην πετάτε τα κουκούτσια από τα κεράσια: Οι έξυπνες χρήσεις που λίγοι γνωρίζουν
Από τον κήπο και τις γλάστρες μέχρι τη μαγειρική και τις χειροποίητες θερμοφόρες, τα κουκούτσια των κερασιών μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα
Μην πετάτε τα κουκούτσια από τα κεράσια: Οι έξυπνες χρήσεις που λίγοι γνωρίζουν
μανολια
Το δέντρο που μεταμορφώνει κήπους και βεράντες – Μυρίζει καραμέλα
Εντυπωσιακή ανθοφορία, μοναδικό άρωμα και εύκολη καλλιέργεια κάνουν τη μαγνόλια μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές για κάθε εξωτερικό χώρο
Το δέντρο που μεταμορφώνει κήπους και βεράντες – Μυρίζει καραμέλα