Τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν 100 τάμπλετ στο υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημόσια
Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων

Τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, έχοντας εδώ και χρόνια αναπτύξει τις κατάλληλες ψηφιακές υποδομές, μπόρεσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων, να εφαρμόσουν αποτελεσματικά διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στηρίζοντας έτσι γνωστικά και ψυχολογικά τους μαθητές τους, δείχνοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα όμως, τα ιδιωτικά σχολεία με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, το καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, έχουν θέσει τα μέσα και τις υπηρεσίες τους στη διάθεση της Πολιτείας και του κοινού για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, κάποια ιδιωτικά σχολεία έχουν ανοίξει τις εκπαιδευτικές τους πλατφόρμες σε μαθητές δημοσίων σχολείων, κάποια έχουν θέσει σε 24ωρη λειτουργία τους 3D εκτυπωτές τους, παράγοντας προστατευτικό υλικό για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας κ.ο.κ.

Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων αποφάσισε να προσφέρει 100 tablets ως δωρεά στο Υπουργείο Παιδείας, για να στηρίξει την πρόσβαση μαθητών δημοσίων σχολείων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που υλοποιεί το Υπουργείο.

Η πατρίδα μας με όλους τους Έλληνες ενωμένους κι αλληλέγγυους, κάτω από τις συγκροτημένες ενέργειες της Κυβέρνησης, θα ξεπεράσει και την υγειονομική κρίση!

Ως τότε #μένουμε_σπίτι #μένουμε_σχολείο

Ιδιωτικά Σχολεία – Πρωτοπόρα, αποτελεσματικά και κοινωνικά υπεύθυνα