Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύη στην απεργία των εκπαιδευτικών στην Ιόνιο Σχολή
​​​​​​​Η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την απεργία σε έναν δύσκολο εργασιακό χώρο, αυτόν της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου το ζήτημα των καθυστερημένων επί μήνες πληρωμών δεν αφορά μόνο την παρούσα κατάσταση, αλλά τείνει να γίνει κανόνας στα ιδιωτικά σχολεία.

Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά η απεργία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και ιδιαίτερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Το σκηνικό αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι προϊόν της ίδιας της ύπαρξης ιδιωτικής εκπαίδευσης, βέβαια. Από την άλλη, στο συγκεκριμένο πλαίσιο δεν γίνονται σεβαστά τα έστω και κουτσουρεμένα δικαιώματα των εργαζόμενων, καθώς οι σχολάρχες αξιοποιούν τη  διαχρονική πολιτική  των κυβερνήσεων που αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες να διαμορφώνουν  τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στα μέτρα των συμφερόντων τους.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη αυθαίρετη απόφαση πολλών σχολαρχών να υπάγουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ενώ ως εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι οι σχολάρχες πραγματικά εμπαίζουν  τους εργαζόμενους , μιλώντας για κατάρρευση των εσόδων, όταν είναι γνωστό ότι η συμφωνία για τα δίδακτρα στα σχολεία γίνεται σε ετήσια και όχι μηνιαία βάση, ενώ αρχές Μαρτίου έχει εισπραχθεί ,είτε το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων είτε το σύνολό τους.

Η Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στην Ιόνιο Σχολή, όπως και όλων των συναδέλφων στην ιδιωτική εκπαίδευση που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.