απεργία
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς – απεργούς του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ.
  • Χαιρετίζουμε την απεργία των συναδέλφων μας της ΙΟΝΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ διότι γίνεται σε έναν δύσκολο εργασιακό χώρο, αυτόν της ιδιωτικής εκπαίδευσης όπου το ζήτημα των καθυστερημένων επί μήνες πληρωμών δεν αφορά μόνο την παρούσα κατάσταση, αλλά τείνει να γίνει κανόνας στα ιδιωτικά σχολεία. Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά η απεργία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός και ιδιαίτερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
  • Χαρακτηριστική είναι η αυθαίρετη απόφαση πολλών σχολαρχών να υπάγουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ενώ οι δάσκαλοι των παιδιών στα σχολεία αυτά, όπως και στα δημόσια, εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως, στηρίζοντας ολόπλευρα τους μαθητές τους, όπως επιτάσσει το χρέος κάθε δασκάλου.
  • Σύμφωνα με δηλώσεις του Δ.Σ. της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. η αναστολή των συμβάσεων των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που έχουν διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας είναι παράνομη και αλλοιώνει το Σύνταγμα και την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία. Αποτελεί, δε, ποινικό αδίκημα για όσους ιδιοκτήτες επιχειρήσουν να την εφαρμόσουν. Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων των ιδιωτικών σχολείων που θα προχωρήσουν στην παράνομη ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο μηχανισμό στήριξης των εργαζόμενων.
  • Η μέχρι στιγμής αφωνία των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας δίδει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικές μονάδες που εισπράττουν δίδακτρα (στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία οι γονείς ήδη έχουν προκαταβάλει τα δίδακτρα του έτους και καλούνται να δώσουν προκαταβολή για την επόμενη χρονιά) να κερδίσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος της κοινωνίας, των γονέων, των εργαζόμενων.
  • Το σκηνικό αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι προϊόν της ίδιας της ύπαρξης ιδιωτικής εκπαίδευσης, βέβαια. Από την άλλη, στο συγκεκριμένο πλαίσιο δεν γίνονται σεβαστά τα έστω και κουτσουρεμένα δικαιώματα των εργαζόμενων, καθώς οι σχολάρχες πατάνε πάνω στην εσκεμμένη και διαχρονική αδιαφορία των κυβερνήσεων που αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες να κόβουν και να ράβουν τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στα μέτρα τους.
  • Καλούμε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ρυθμίσεις για να τηρηθεί η νομοθεσία και τα χρήματα που θα αποσπούσαν παρανόμως και χαριστικά ορισμένοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης να δοθούν για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας.
  • Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στην Ιόνιο Σχολή, όπως και όλων των συναδέλφων στην ιδιωτική εκπαίδευση που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες
Καιρός: «Σοβαρή κακοκαιρία» προ των πυλών – Καμπανάκι Τσατραφύλλια για ισχυρά φαινόμενα, χιόνια και επικίνδυνους ανέμους
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες
τραμπ
Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ στέλνει γιγαντιαία αρμάδα στο Ιράν – «Θα δούμε τι θα συμβεί»
«Η αρμάδα είναι καθ' οδόν - Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με το Ιράν, θα δούμε τι θα συμβεί» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ στέλνει γιγαντιαία αρμάδα στο Ιράν – «Θα δούμε τι θα συμβεί»
Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος
Γεράσιμος Σιάσος στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Επιτακτική η αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων»
Η τοποθέτηση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου στην 110η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Γεράσιμος Σιάσος στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Επιτακτική η αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων»