Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης

Η εξάπλωση του κορωνοϊού παγκόσμια, η ραγδαία εμφάνιση κρουσμάτων καθώς και η επικινδυνότητά του, οδηγούν σε μια κατάσταση πλήρους ανατροπής της ζωής, κοινωνικής, οικονομικής, εργασιακής για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές τοπίο και με την απειλή της δημόσιας υγείας, αναδεικνύονται δυστυχώς με δραματικό τρόπο η εγκατάλειψη και οι παθογένειες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως και των υπόλοιπων πυλώνων του κοινωνικού κράτους (Παιδεία – Πρόνοια – Ασφάλιση) από τις  πολύχρονες καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές.

Και εμείς σαν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν μπορούμε να σιωπήσουμε όταν επισημαίνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Πύργου, παρατηρούνται τέτοιες αδιαφανείς συμπεριφορές, σε έναν νευραλγικό χώρο όπως αυτός της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίοδο , όπου ο νέος ιός δεν κάνει διακρίσεις.

Απαιτείται δυναμική αντιμετώπιση όχι μόνο από τους τοπικούς αρμόδιους φορείς ,αλλά και τους κυβερνώντες  για να προστατεύσουμε όλους αυτούς  που στέκονται μάχιμοι με πείσμα, για να προσφέρουν στο συνάνθρωπο με αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας.

Η Δημόσια υγεία δεν είναι απλά ένα αγαθό, αλλά Δικαίωμα όλων σε ένα ευνομούμενο κράτος Δικαίου αλλά και πρόνοιας. Επομένως όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε πως, όταν απειλείται αυτή με ταυτόχρονη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των λειτουργών της, επιβάλλεται να εναντιωθούμε! Γι’ αυτό έμπρακτα συμπαραστεκόμαστε στην  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και στο Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου της περιοχής μας στηρίζοντας τα αιτήματα της ανακοίνωσής τους που ακολουθεί:

«Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου μετά από κρούσμα COVID-19 σε γιατρό τμήματος που τέθηκε σχεδόν όλο εκτός μάχης, έγινε μια ψευτοενημέρωση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είχε τον χαρακτήρα της μυστικοπάθειας των προσωπικών δεδομένων και στρίμωξε περί τα 100 άτομα σε κλειστό χώρο ακολουθώντας μια διαδικασία γραφειοκρατικής αυτοάμυνας.

Σε δεύτερη φάση δημιουργείται η πτέρυγα υπόπτων περιστατικών στον 3ο όροφο δίπλα στον ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και σε γειτνίαση με τους κοιτώνες των εφημερευόντων γιατρών. Ακολουθεί μετά από ημέρες η μετακίνηση του Χειρουργικού Τομέα στον 2ο όροφο αιφνιδιαστικά, στριμωχτά με την Καρδιολογική κλινική απέναντι από την Παθολογική κλινική. Η μετακίνηση έγινε μετά από εντολή της 6ης ΥΠΕ για δημιουργία πτέρυγας COVID-19 χωρίς τη δική της είσοδο με κοινόχρηστο ασανσέρ και κοινόχρηστα διαγνωστικά μέσα.

Στο νέο πρόσφατο κρούσμα γιατρού ακολουθείται η ίδια μυστικοπάθεια και γραφειοκρατική παραπομπή στις οδηγίες ΕΟΔΥ που εμφορούνται από το πνεύμα «με ότι λάχει και εμείς οι βλάχοι».

Επειδή δεν είμαστε αναλώσιμοι καταγγέλουμε:

1. Την αντιεπιστημονική και καιροσκοπική στάση του ΕΟΔΥ που φαίνεται κραυγαλέα στις οδηγίες 20/03/20 για τα μέτρα ατομικής προστασίας και καραντίνας.

2. Την ανεπάρκεια μέσων προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς στο νοσοκομείο μας.

3. Την μη ενεργοποίηση της επιτροπής γιατρού εργασίας-τεχνικού ασφαλείας (τους οποίους ήδη διαθέτουμε) για επιβολή και έλεγχο των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στο χώρο εργασίας και όχι να είμαστε έρμαια ελλείψεων και ανεύθυνης στάσης ορισμένων.

4. Την μη έγκαιρη ενημέρωση γιατρών και προσωπικού σχετικά με το 2ο αρχικά ύποπτο και μετά θετικό περιστατικό σε γιατρό ως και τη μη εκτέλεση σε όλους του ανάλογου τεστ παρότι δεν γινόταν χρήση απλής χειρουργικής μάσκας για ημέρες.

Απαιτούμε

1. Διαφάνεια και ενημέρωση από τη διοίκηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων και των δύο σωματείων και όχι εκδίωξή τους με γραφειοκρατικό και αγοραίο τρόπο. Η συνάντηση σωματείων εργοδοσίας είναι καθήκον και όχι ρουσφέτι γιατί η συνεργασία σε τέτοιες καταστάσεις προλαμβάνει πολλά.

2. Ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς εκπτώσεις για ΟΛΟΥΣ! (εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς).

3. Επιστημονική ιχνηλάτηση και εκτέλεση τέστ για COVID-19 βάσει οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

4. Ενεργοποίηση του γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.

5. Δημιουργία ειδικού Νοσοκομείου για COVID-19 και ξεχωριστές δομές για ελαφρά νοσούντες και ύποπτα περιστατικά.

6. Συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικού επιχειρησιακού οργάνου πολιτικής προστασίας με τα νοσοκομεία.

7. Μαζικές προσλήψεις έμπειρου μόνιμου προσωπικού για την επάνδρωση των τριών νοσοκομείων, της Π.Φ.Υ και τις όποιες δομές COVID-19.

8. Ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

9. Μέριμνα για την ασφαλή και απρόσκοπτη αιμοδοσία ως και την ασφαλή νοσηλεία και των άλλων περιστατικών.

10. Εφαρμογή του μέτρου επίταξης και στον Ιδιωτικό τομέα.

Μένουμε μάχιμοι ο καθένας στο πόστο του, πολεμάμε τον εφιάλτη και τη διασπορά του, δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν σιωπούμε».

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4