ΕΚΠΑ: Πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών με νευρολογικά νοσήματα εν μέσω πανδημίας
Πρωτοβουλία με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την διατήρηση της υγείας των ασθενών με νευρολογικά νοσήματα

Στο πλαίσιο της υπάρχουσας πανδημίας του κορωνοϊού, και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την διατήρηση της υγείας των ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, η Α' Νευρολογική Κλινική λαμβάνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, για την οργάνωση και την λειτουργία προγράμματος υποστήριξης ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, καθώς και των φροντιστών και οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα.

Διαδικτυακό τόπο, όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας.

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής οι ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να έρχονται σε επαφή με ομάδα επιστημόνων υγείας από το Επιστημονικό προσωπικό της Α' Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.  Ο στόχος είναι να μη μείνουν αβοήθητοι οι ασθενείς με χρόνια νευρολογικά νοσήματα, αλλά και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το σύστημα υγείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σημειωτέον ότι η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας δεν υποκαθιστά την επαφή που πρέπει να έχουν οι ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα με τον θεράποντα ιατρό τους.  Οι οδηγίες που αφορούν το νόσημά τους και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν πρέπει να προέρχονται από τον θεράποντα ιατρό, εφ΄ όσον παρακολουθούνται σε άλλη δομή του Συστήματος Υγείας και όχι στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

 'Έναρξη και Διάρκεια προγράμματος: 30-3-20 ως  30-4-20 με δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις εξελίξεις

Η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας λειτουργεί ως εξής:

Για ιατρικά νευρολογικά θέματα:

Ιατροί: ωράριο: 10:30-14:30 στα τηλ:

1. 210-7289291

2. 210-7289284

3. 210-7289301

4. 210-7289277

 

Για διαδικαστικά θέματα, θέματα κοινωνικής μέριμνας και ψυχοκοινωνική υποστήριξη:

Κοινωνικοί λειτουργοί: ωράριο 10.00-14.30

στο τηλ.: 210-7289215

Ο διαδικτυακός τόπος όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας είναι:

https://eginitio.uoa.gr/klinikes/a_neyrologiki_kliniki/ektakti_enimerosi_a_neyrologikis_klinikis_pandimia_koronoioy/

Σημειωτέον ότι οι ασθενείς με Νευρολογικά Νοσήματα που ήδη παρακολουθούνται στα Ειδικά Ιατρεία της Α Νευρολογικής Κλινικής, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 210-7251315  και ώρες λειτουργίας 8πμ-3μμ.  Είναι επίσης δυνατή η επικοινωνία με e-mail μέσω του: eidikaiatreianeurologias@eginitio.uoa.gr.

Παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τομέα της υγείας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Ο Διευθυντής: Καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής

 

σχετικά άρθρα

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
Το νομοσχέδιο για την Παιδεία έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για το νομοσχέδιο, την Τρίτη στις 9/6 στις 10 το πρωί
Το νομοσχέδιο για την Παιδεία έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, τοπικές βροχές το βράδυ στα βορειοδυτικά, μεταφορά σκόνης από την Αφρική μετά το απόγευμα στα δυτικά και νότια,...
Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας