Γονείς: Δώστε σε όλους τους μαθητές υπολογιστές και ίντερνετ για να είναι εφικτή η τηλεδιδασκαλία
Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

Με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού COVID 19, τηρούμε τις οδηγίες των επιστημόνων αλλά παράλληλα διατηρούμε το ηθικό μας και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας ψηλά. Παραμένουμε στα σπίτια μας με το σώμα και το πνεύμα δυνατά, την κριτική μας σκέψη και τις αντιστάσεις μας αλώβητες, όρθιοι και έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, όταν θα κληθούμε να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Πολλοί ανάμεσά μας βιώνουμε μαζί με τις οικογένειές μας τις συνέπειες της νέας τούτης κατάστασης με ακόμα πιο δραματικό τρόπο. Μηδενικό εισόδημα, αναστολές συμβάσεων εργασίας, απλήρωτη υπερεργασία, ελαστικά ωράρια, εξαντλητικοί ρυθμοί για όσους καλούνται να εργαστούν, απολύσεις, αβεβαιότητα για το μέλλον. Την ώρα που η ατομική ευθύνη ορίζεται ως πρωτεύουσα και βασική αιτία των έκτακτων συνθηκών και μέτρων, η συλλογική, κεντρική ευθύνη των κυβερνήσεων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού μας, της εκπαίδευσης και του μέλλοντος των παιδιών μας, θυσιάζεται εδώ και χρόνια στο βωμό του κέρδους με μόνιμο επιχείρημα την οικονομική κρίση.

Παράλληλα με τα πλείστα προβλήματα, οι γονείς καλούμαστε να υποστηρίξουμε συναισθηματικά τα παιδιά μας, τα οποία σε καμία περίπτωση δε διανύουν περίοδο διακοπών. Ιδιαίτερα μας απασχολεί η απομάκρυνσή τους από το κοινωνικό τους περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι  γονείς των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων αγωνιούμε τόσο για την κάλυψη της διδακτέας ανά επίπεδο ύλης και την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς όσο και για τον τρόπο απασχόλησής των μαθητών ώστε να μην απομακρυνθούν από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τιμούμε τους εκπαιδευτικούς που κάτω από αντίξοες συνθήκες βοηθούν τα παιδιά μας να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο. Γνωρίζουμε πως η διαδικτυακή εκπαίδευση δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσει τη φυσική επαφή του εκπαιδευτικού με τους μαθητές του. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τη γενίκευση της συγκεκριμένης μορφής εκπαίδευσης. Η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας είναι επικουρικό μέσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, το οποίο μάλιστα προϋποθέτει σωστή οργάνωση, προετοιμασία και κατάλληλο εξοπλισμό. Υπό τις παρούσες, έκτακτες συνθήκες, θεωρούμε μείζονος σημασίας την ισότιμη παροχή της δυνατότητας ασύγχρονης εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές της χώρας, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους γονείς και απαιτούμε:

  • Παροχή σε όλους τους μαθητές εξοπλισμού ( Η/Υ, tablet) και δωρεάν σύνδεσης με γρήγορο internet ώστε να καταστεί δυνατή για όλους τους μαθητές η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Καμία συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς ή χορηγούς. Όλα τα τεχνολογικά προγράμματα και οι ανάγκες σε υποδομές και εξοπλισμό να καλυφθούν με ευθύνη και αποκλειστική χρηματοδότηση του κράτους.
  • Να δοθεί τώρα ένα τέλος στην ανασφάλεια που καλλιεργείται στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Μείωση της ύλης για την Γ΄ Λυκείου. Άμεση συζήτηση της πρότασης να μην μπουν στη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων οι μαθητές οι οποίοι φοιτούν στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Να διανεμηθούν τα σχολικά γεύματα στους οικονομικά αδύναμους μαθητές και τις οικογένειές τους με ευθύνη των Δήμων και του κρατικού μηχανισμού.
  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη αποζημίωση όλων των γονιών που έχουν καταβάλει χρήματα για σχολικές εκδρομές οι οποίες ακυρώθηκαν.
  • Εκπαιδευτικά κανάλια με ταινίες, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά  προγράμματα για μαθητές όλων των ηλικιών. Προβολή από τη δημόσια τηλεόραση ειδικών ενημερωτικών εκπομπών με τη συμμετοχή ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και εκπαιδευτικών για τη στήριξη της οικογένειας στις παρούσες ιδιαίτερες συνθήκες.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από την απαίτηση για ουσιαστικά δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια, ποιοτική, σύγχρονη εκπαίδευση με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές. Δεν θα δεχτούμε να υποστούμε τις συνέπειες της πανδημίας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε οι προσωρινές λύσεις ανάγκης να εξελιχθούν σε μόνιμες πρακτικές σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να σημάνει την ομαλή μετάβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κεντρικός, παιδαγωγικά ορθός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των κενών στις γνώσεις των μαθητών. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων, κρατάμε το ηθικό μας ψηλά, παραμένουμε ενωμένοι και διεκδικούμε:  

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

gynaikoktonos glyka nera
Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο γυναικοκτόνος
Ο 33χρονος πιλότος που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά έλαβε προθεσμία για την απολογία, ενώ εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό...
Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο γυναικοκτόνος
karolain 33xronos syzygos
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού
Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφασίζει αν θα δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια...
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού