Thumbnail
Ανακοίνωση της Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)- Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι στην  μάχη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Πριν ακόμη και από τις ασαφείς εξαγγελίες του Υπουργείου για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, είχε διαμορφωθεί μία σημαντική δυναμική από τους εκπαιδευτικούς για να κρατήσουν ζωντανές τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές λειτουργίες εντός και εκτός σχολείου.

Οι πλατφόρμες  τόσο για τη σύγχρονη όσο και για την ασύγχρονη εκπαίδευση έχουν  σημαντική αδυναμία ανταπόκρισης στις πραγματικές ανάγκες κάτι που υπονομεύει το εγχείρημα, αναδεικνύει την προχειρότητα του σχεδίου αλλά και τη βιασύνη της ηγεσίας του υπουργείου να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση.

Πρέπει να εξασφαλισθεί ότι τα τεχνικά προβλήματα θα επιλυθούν άμεσα, ώστε το σύνολο των μαθητών να  μπορεί να κάνει χρήση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας χωρίς εμπόδια που καθιστούν την οποιαδήποτε  μαθησιακή διαδικασία προβληματική.

Το Υπουργείο πρέπει επίσης να εξασφαλίσει ότι τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία παραγόντων δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο χρήσης από ιδιωτικές εταιρείες.

Κυρίως όμως οφείλει να εγγυηθεί και να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε μία διαδικασία που απαιτεί ως προαπαιτούμενα από τις οικογένειες, την ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο και τον στοιχειώδη τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών δείχνει την θέληση αλλά και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να προσφέρουν στους μαθητές τους. Οι πρωτοβουλίες που πολλές σχολικές μονάδες έχουν λάβει σε τοπικό επίπεδο για να αποτραπεί η αποσύνδεση από την σχολική πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν δράσεις πριν και πέρα από τις όποιες οδηγίες του  Υπουργείου.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να τιμήσει αυτήν την προσπάθεια, αποκαθιστώντας άμεσα τα προβλήματα αλλά και αξιοποιώντας  τη σημερινή εμπειρία για ένα σοβαρό, μακροπρόθεσμο και εθνικά χρηματοδοτούμενο προγραμματισμό  στο άμεσο μέλλον.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Π.Ε.Κ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, επιτηρεί τον γαλλικό στρατό
«Τύμπανα πολέμου» στη Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους
Το «φαραωνικό σχέδιο» Μακρόν κόστους 2 δισ. ευρώ προβλέπει θητεία για νέους 18-19 ετών – Πλάνο για 100.000 εφέδρους λόγω Ρωσίας
«Τύμπανα πολέμου» στη Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους
ΑΕΙ Τριτοβάθμια
Ερευνητές και μέλη ΔΕΠ: «Κρυφή» αύξηση μισθών από το 2026
Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν πριν από 20 ημέρες και οδηγούν σε πραγματικό ετήσιο όφελος για μέλη ΔΕΠ, ερευνητές και ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες
Ερευνητές και μέλη ΔΕΠ: «Κρυφή» αύξηση μισθών από το 2026
Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»
Γιατί μπήκε η ιδιωτική συνομιλία για το παιδί στην «Ιθάκη» – Η οργή Κασσελάκη για τα «θολά νερά ομοφοβίας»
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»
τουαλ
Γονείς καταγγέλλουν χάος υποδομών στο σχολείο - Απαράδεκτη κατάσταση στις τουαλέτες, το προαύλιο και τις αίθουσες
Κτιριακά ζητήματα και επικίνδυνες συνθήκες στο 62ο Δημοτικό Αθηνών
Γονείς καταγγέλλουν χάος υποδομών στο σχολείο - Απαράδεκτη κατάσταση στις τουαλέτες, το προαύλιο και τις αίθουσες