Thumbnail
Ανακοίνωση της Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)- Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι στην  μάχη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Πριν ακόμη και από τις ασαφείς εξαγγελίες του Υπουργείου για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, είχε διαμορφωθεί μία σημαντική δυναμική από τους εκπαιδευτικούς για να κρατήσουν ζωντανές τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές λειτουργίες εντός και εκτός σχολείου.

Οι πλατφόρμες  τόσο για τη σύγχρονη όσο και για την ασύγχρονη εκπαίδευση έχουν  σημαντική αδυναμία ανταπόκρισης στις πραγματικές ανάγκες κάτι που υπονομεύει το εγχείρημα, αναδεικνύει την προχειρότητα του σχεδίου αλλά και τη βιασύνη της ηγεσίας του υπουργείου να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση.

Πρέπει να εξασφαλισθεί ότι τα τεχνικά προβλήματα θα επιλυθούν άμεσα, ώστε το σύνολο των μαθητών να  μπορεί να κάνει χρήση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας χωρίς εμπόδια που καθιστούν την οποιαδήποτε  μαθησιακή διαδικασία προβληματική.

Το Υπουργείο πρέπει επίσης να εξασφαλίσει ότι τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία παραγόντων δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο χρήσης από ιδιωτικές εταιρείες.

Κυρίως όμως οφείλει να εγγυηθεί και να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε μία διαδικασία που απαιτεί ως προαπαιτούμενα από τις οικογένειες, την ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο και τον στοιχειώδη τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών δείχνει την θέληση αλλά και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να προσφέρουν στους μαθητές τους. Οι πρωτοβουλίες που πολλές σχολικές μονάδες έχουν λάβει σε τοπικό επίπεδο για να αποτραπεί η αποσύνδεση από την σχολική πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν δράσεις πριν και πέρα από τις όποιες οδηγίες του  Υπουργείου.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να τιμήσει αυτήν την προσπάθεια, αποκαθιστώντας άμεσα τα προβλήματα αλλά και αξιοποιώντας  τη σημερινή εμπειρία για ένα σοβαρό, μακροπρόθεσμο και εθνικά χρηματοδοτούμενο προγραμματισμό  στο άμεσο μέλλον.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Π.Ε.Κ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mousiki
Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας: Ποιες οι αλλαγές μετά από σειρά παραιτήσεων
Αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής μετά από σειρά παραιτήσεων – Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Τρικούπης
Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας: Ποιες οι αλλαγές μετά από σειρά παραιτήσεων
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο Αγγλία
Σοβαρές καταγγελίες στη Βρετανία: Νοσοκομεία χρησιμοποιούσαν ελαττωματική καρδιακή αντλία παρά τους κινδύνους
Συσκευή με αυξημένη θνησιμότητα εμφυτευόταν επί χρόνια σε ασθενείς – Γιατροί αμειβόμενοι σύμβουλοι του κατασκευαστή – Οργή συγγενών και αιτήματα για...
Σοβαρές καταγγελίες στη Βρετανία: Νοσοκομεία χρησιμοποιούσαν ελαττωματική καρδιακή αντλία παρά τους κινδύνους
δούκας
Ο Δήμος Αθηναίων επενδύει στη φοιτητική καινοτομία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «IDEA FACTORY»
50 φοιτητές από όλα τα ΑΕΙ της Αττικής ανέπτυξαν λύσεις για κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις – Μήνυμα στήριξης της νέας γενιάς από τον Χάρη Δούκα
Ο Δήμος Αθηναίων επενδύει στη φοιτητική καινοτομία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «IDEA FACTORY»