διαδήλωση εκπαιδευτικοί
Ανακοίνωση

Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο νόμου, με το οποίο προχωρά στην ουσιαστική απαγόρευση, όχι μόνο των διαδηλώσεων, αλλά και των συγκεντρώσεων. Προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, συνταγματικά κατοχυρωμένου, το οποίο ο λαός μας στην κυριολεξία με το αίμα του κατέκτησε.

Με το νέο νόμο:

  • Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης. (Άρθρο 3)
  • Ο οργανωτής της συγκέντρωσης συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης.(Άρθρο 4)
  • Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυσης της ανωτέρω συνάθροισης. (Άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής. (Άρθρο 8)

Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:

  • Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη. (Άρθρο 14)
  • Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους... (!!!). Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (Άρθρο 14)
  • Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (Άρθρο 7, παρ. 4)
  • Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (Άρθρο 15)

Η κρατική καταστολή και ο αυταρχισμός θα αχρηστευτούν στο δρόμο του αγώνα!

Πρόκειται για ένα «παλαιάς κοπής» αυταρχικό μέτρο προερχόμενο από αλήστου μνήμης εποχές,  που αποτελεί τον ορισμό της κρατικής βίας και καταστολής στο εργατικό κίνημα.

Η οικονομική ολιγαρχία και το κράτος της, όπως και το υπαλληλικό κυβερνητικό τους προσωπικό γνωρίζουν ότι μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια και παίρνουν τα μέτρα τους. Θωρακίζουν παραπέρα το νομικό οπλοστάσιο της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Προβλέπεται μέχρι και η προληπτική διάλυση των συγκεντρώσεων!!! (Άρθρο 8)

Η ένταση της καταστολής και το νέο νομοσχέδιο έρχονται ως συνέχεια των αντιλαϊκών νομοσχεδίων των μνημονιακών κυβερνήσεων  όπως αυτά της ουσιαστικής απαγόρευσης της απεργίας, του ιδιώνυμου για τη συμμετοχή ενάντια στους πλειστηριασμούς κι αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα για κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Η επιδίωξη ποινικοποίησης της συλλογικής δράσης, καταστολής των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων πρέπει να μας βρει ΟΛΟΥΣ απέναντι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

afrikaniki-skoni
Η πρόγνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη μέχρι και το Σάββατο: Σε ποιες περιοχές θα χρειαστείτε ομπρέλα και... μάσκα
Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι η αφρικανική σκόνη μπορεί να επιβαρύνει ιδιαίτερα παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, ανθρώπους με άσθμα/ΧΑΠ και άτομα με...
Η πρόγνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη μέχρι και το Σάββατο: Σε ποιες περιοχές θα χρειαστείτε ομπρέλα και... μάσκα
εκπαιδευτικος
Ικαρική γνώσις (Για την εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών)
Μια ακαδημαϊκή διαδρομή που συμπλήρωνε ιδανικά την εικόνα, όχι τόσο για να αποδείξει γνώση, όσο για να τη σκηνοθετήσει.
Ικαρική γνώσις (Για την εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών)
γλυκα
Γιορτή σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν
Η Τρίτη του Πάσχα, γνωστή και ως Λαμπροτρίτη, συνεχίζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, με την Εκκλησία να τιμά μάρτυρες της πίστης και να...
Γιορτή σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: +5.700 προφορικές εξετάσεις – Διευρύνεται η τάση, πιέζεται το σύστημα
Η «έκρηξη» στις προφορικές Πανελλαδικές Εξετάσεις με 5.700 υποψηφίους φέρνει πίεση σε εξεταστικά κέντρα και εκπαιδευτικούς
Πανελλαδικές: +5.700 προφορικές εξετάσεις – Διευρύνεται η τάση, πιέζεται το σύστημα