ΣΕΠΕ Κερατσινίου: Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο
Ανακοίνωση

Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο νόμου, με το οποίο προχωρά στην ουσιαστική απαγόρευση, όχι μόνο των διαδηλώσεων, αλλά και των συγκεντρώσεων. Προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, συνταγματικά κατοχυρωμένου, το οποίο ο λαός μας στην κυριολεξία με το αίμα του κατέκτησε.

Με το νέο νόμο:

• “Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης.” (Άρθρο 3)
  • Ο οργανωτής της συγκέντρωσης “συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης.” (Άρθρο 4)
  • Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί “η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυσης της ανωτέρω συνάθροισης..” (Άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, “επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής.” (Άρθρο 8)

Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:

• “Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη.” (Άρθρο 14)
  • “Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους...” (!!!). Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (Άρθρο 14)
  • Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (Άρθρο 7, παρ. 4)
  • “Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (Άρθρο 15)

Η κρατική καταστολή και ο αυταρχισμός θα αχρηστευτούν στο δρόμο του αγώνα!

Πρόκειται για ένα “παλαιάς κοπής” αυταρχικό μέτρο προερχόμενο από αλήστου μνήμης εποχές,  που αποτελεί τον ορισμό της κρατικής βίας και καταστολής στο εργατικό κίνημα.

Η οικονομική ολιγαρχία και το κράτος της, όπως και το υπαλληλικό κυβερνητικό τους προσωπικό γνωρίζουν ότι μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια και παίρνουν τα μέτρα τους. Θωρακίζουν παραπέρα το νομικό οπλοστάσιο της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Προβλέπεται μέχρι και η προληπτική διάλυση των συγκεντρώσεων!!! (Άρθρο 8)

Η ένταση της καταστολής και το νέο νομοσχέδιο έρχονται ως συνέχεια των αντιλαϊκών νομοσχεδίων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτά της ουσιαστικής απαγόρευσης της απεργίας, του ιδιώνυμου για τη συμμετοχή ενάντια στους πλειστηριασμούς κι αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα για κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Η επιδίωξη ποινικοποίησης της συλλογικής δράσης, καταστολής των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων πρέπει να μας βρει ΟΛΟΥΣ απέναντι.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών