Περιφέρεια Αττικής: Ρεκόρ εγγραφών για εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου: 3.220 σε 15 ώρες
Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να δίνεται δωρεάν η δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’, καθώς και για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορωνοϊού.

Τις πρώτες 15 ώρες λειτουργίας της νέας υπηρεσίας της Περιφέρειας, οι εγγραφές μαθητών άγγιξαν τις 3.220.

Ειδικότερα έγιναν 510 εγγραφές για παιδιά που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου, 430 για παιδιά που είναι στην Β’ Γυμνασίου, 610 για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, 950 για παιδιά της Ε’ Δημοιτκού και 720 για παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού.

Επισημαίνεται ότι μέσα από την καινοτόμα δράση της Περιφέρειας Αττικής μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr   

Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ιδιωτική επιχείρηση BRAINYJKE, που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών εξ’ αποστάσεως. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο δημόσιο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής προς δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εταιρείες, καταστήματα, αλλά και σε όσους είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κατ’ οίκον ή εξ αποστάσεως, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εθελοντή στο site της Περιφέρειας και στο linkhttp://patt.gov.gr/coronavirus/ , που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό με στόχο τη διευκόλυνση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών, οι οποίοι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι απαραίτητο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στις οικίες τους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για την ανέλπιστη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία που έλαβε η Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη διευκόλυνση των μαθητών που χρειάζεται να μείνουν στις οικίες τους, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Το θερμό «αγκάλιασμα» της πρωτοβουλίας μας από τους γονείς των μαθητών αποδεικνύει αφενός την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου να καλυφθούν με ένα τρόπο, οι διδακτικές ώρες που δεν θα γίνουν για ένα διάστημα και αφετέρου την εμπιστοσύνη τους στην παρεχόμενη ποιότητα των υπηρεσιών.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αντικαθιστά τις υπηρεσίες του υπ. Παιδείας, αλλά θα λειτουργεί επικουρικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι κοντά στα παιδιά και στις ανάγκες τους με καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις που μόνο στόχο έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς