ΕΠΑΛ-ΕΚ Σταυρούπολης: «Games Design and Programming - Advanced skills for trainers and trainee»
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στη βιβλιοθήκη του συγκροτήματος ΕΠΑΛ-ΕΚ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διάχυσης του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Games Design and Programming - Advanced skills for trainers and trainee»

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στη βιβλιοθήκη του συγκροτήματος ΕΠΑΛ-ΕΚ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διάχυσης του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Games Design and Programming - Advanced skills for trainers and trainee» και κωδικό 2018-1-EL01-KA102-047489.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ωφέλησε πολύ τους συμμετέχοντες και είχε δύο ροές. Η πρώτη ροή υλοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας από τις 30/04/2019 έως τις 12/05/2019 με τη συμμετοχή 7 εκπαιδευτικών του Ε.Κ. Η δεύτερη ροή υλοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 19/10/2019 έως τις 02/11/2019, συμμετείχαν 16 μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Πληροφορικής και  4 εκπαιδευτικοί του Ε.Κ. συνοδοί των μαθητών.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους στο συγκεκριμένο θέμα. Μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκκολαπτήρια νέων επιχειρηματιών οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Παρακολούθησαν καινοτόμες τεχνικές και αποκόμισαν ιδέες και άλλα εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης του Τορίνο και της ευρύτερης περιοχής και ανέπτυξαν τις κοινωνικές και γλωσσικές τους ικανότητες.

Την εκδήλωση ξεκίνησε ένας από τους μαθητές του προγράμματος, ο οποίος και ανέλαβε το έργο του συντονισμού της.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Σταυρούπολης και συντονιστής του προγράμματος κ. Σαμαράς Αστέριος, ο οποίος επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη ως προς τη γνώση και την εμπειρία που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ευχαρίστησε τους φορείς υποδοχής για την επιτυχή οργάνωση και υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας.

Στη συνέχεια, ο συμμετέχων στο πρόγραμμα της ροής στη Στοκχόλμη της Σουηδίας εκπαιδευτικός Αμπατζίδης Αναστάσιος παρουσίασε τις δραστηριότητες των εκπαιδευτικών, υποστηριζόμενος ταυτόχρονα από  προβολή παρουσίασης.

Στη συνέχεια, δύο από τους μαθητές που συμμετείχαν στη ροή του Τορίνο μίλησαν για την εκπαιδευτική εμπειρία τους στην πόλη της Ιταλίας, υποστηριζόμενοι από ταυτόχρονη προβολή παρουσίασης και βίντεο, που οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές δημιούργησαν.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Ε.Κ. Σταυρούπολης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Αδύνατη η αξιολόγηση χωρίς διδακτική λειτουργία
Εκπαιδευτικοί: Αδύνατη η αξιολόγηση χωρίς διδακτική λειτουργία
Ανοιχτή επιστολή προς την κα Υπουργό Παιδείας εκ μέρους των Συλλόγων Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής...
Εκπαιδευτικοί: Αδύνατη η αξιολόγηση χωρίς διδακτική λειτουργία