TAG, Erasmus+Project: 9ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου
1η διακρατική συνάντηση, Mönchengladbach, Germany, 11-15/11/2019

TAG, Erasmus+Project, 9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση του Προγράμματος Erasmus + KA229 «ΤΑG», στη Μενχενγλάντμπαχ της Γερμανίας, 11-15/11/2019. Από το σχολείο μας συμμετείχαν ο διευθυντής Ντίνος Βρυώνης (ΠΕ70), η Βάνα Πυρομάλη (ΠΕ05) και η Δέσποινα Κανάση (ΠΕ70).

Χάρη στο διευθυντή του σχολείου Martin Lasseur, τον συντονιστή για το πρόγραμμα Christophe Kaucke και την ομάδα του, ζήσαμε μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα. Ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό όλη τη Γερμανική αντιπροσωπεία! Η εμπειρία από την ανθρώπινη επαφή και συνεργασία με όλους τους εταίρους μας ήταν μοναδική. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας επεξεργαστήκαμε θέματα οργανωτικά σχετικά με το έργο μας και ασχοληθήκαμε με το κύριο έργο της συνάντησης, που ήταν «Παιχνίδια και ενεργητικές στρατηγικές μάθησης για τα Μαθηματικά». Συζητήσαμε το γιατί χρησιμοποιούμε παιχνίδια στη διδασκαλία, δημιουργήσαμε παιχνίδια με κάρτες και επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια δημιουργικότητας και χειροτεχνίας, αλλά και τεχνολογικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας τη μέθοδο STEAM, καθώς επίσης και παιχνίδια υπαίθρια.

Επίσης διδάξαμε μερικές λέξεις της γλώσσας μας στα παιδιά της τάξης και παίξαμε ένα παραδοσιακό παιχνίδι.

Παράλληλα, γνωρίσαμε την πόλη και ζήσαμε όμορφες πολιτιστικές εμπειρίες τόσο στη Μενχενγλάντμπαχ όσο και στην Κολωνία και το Ντίσελντορφ.

Γυρίσαμε εμπλουτισμένοι με πολλές όμορφες εμπειρίες και καλές πρακτικές και έτοιμοι/ες να τις μοιραστούμε με όλη τη σχολική κοινότητα.

Περισσότερα στο blog του σχολείου μας https://9enato.blogspot.com/.

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ ΙΚΥ.

“Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του παρόντος δελτίου Τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις µόνο των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό”.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
Χρονιά-ορόσημο το 2026 για τους πίνακες εκπαιδευτικών - Η εκτίμηση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για πάνω από 150.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει το...
Νέοι Πίνακες Εκπαιδευτικών 2026: Oι Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026, οι ειδικότητες και οι κρίσιμες ημερομηνίες - Αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκπαιδευτικούς
δημόσιο
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Πώς θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων - Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων