Γιατί τα ΚΕΣΥ δεν περιλαμβάνονται στις εκπαιδευτικές δομές που κλείνουν;
Kαταγγελία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη μη συμπερίληψη των ΚΕΣΥ στις εκπαιδευτικές δομές που αναστέλλουν τη λειτουργίας τους λόγω κορονοϊού

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η ομοσπονδία που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης - ΚΕΣΥ, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών, Ειδικούς στην Νοηματική Γλώσσα Κωφών, Ειδικούς στη Κινητικότητα τον Προσανατολισμό Τυφλών και Συμβούλους στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, καταγγέλλει την εξαίρεση των ΚΕΣΥ  από τις εκπαιδευτικές δομές που έχει αποφασιστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού. Τα ΚΕΣΥ δεν αποτελούν διοικητικές υπηρεσίες, είναι εκπαιδευτικές δομές σύμφωνα με τον Ν. 4547/2018, προσφέρουν αποκλειστικά εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες και οι εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ ασκούν  τα ίδια καθήκοντα με τους συναδέλφους  σχολικών μονάδων.

Καθώς το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι μείζονος σημασίας και θεωρούμε   ότι μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες οι οποίες δυνάμει αφορούν και σε  νομικές ευθύνες  ζητάμε να αναλάβουν  τις ευθύνες τους, το Υπουργείο Παιδείας, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από τα ΚΕΣΥ για τις συνθήκες και το συνωστισμό μαθητών και γονέων και τους κινδύνους δημόσιας υγείας που υπάρχουν.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν τηρεί την απόφαση του για προστασία των παιδιών και του γενικού πληθυσμού. Ενώ κλείνει τα σχολεία και συστήνει την παραμονή των παιδιών στο σπίτι τους, παράλληλα δίνει οδηγία να μετακινούνται  και να επισκέπτονται τα ΚΕΣΥ για αξιολόγηση με φυσική παρουσία, εκθέτοντας παιδιά, γονείς και προσωπικό σε σοβαρό κίνδυνο διασποράς του ιού, καθώς δεν είναι δυνατή η τήρηση αρχών προστασίας (χώροι χωρίς προσωπικό καθαριότητας στις περισσότερες των περιπτώσεων, που δεν αερίζονται και με στενή επαφή προσώπων κατά την αξιολόγηση).

Μέσα στη σημερινή ημέρα λειτουργίας τους, είχαμε καταγγελίες από τα ΚΕΣΥ της επικράτειας, ότι αυξήθηκε ο αριθμός των γονέων που προσέρχονται διότι έχουν άδεια από την εργασία τους, οι οποίοι  προσέρχονται για την αξιολόγηση του παιδιού τους φέρνουν στην αίθουσα αναμονής και τα άλλα παιδιά της οικογένειας,  τα οποία δεν έχουν σχολείο. Παρατηρήθηκε συχνά να προσέρχονται ακόμα και άρρωστα παιδιά στα ΚΕΣΥ για αξιολόγηση.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου  της 25-2-2020 ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» καλύπτει πλήρως τα επιχειρήματά μας.  Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι σε σχέση με τη λειτουργία των ΚΕΣΥ  θιγόμαστε από τα μέτρα της πολιτείας και επιφυλασσόμαστε των νόμιμων  δικαιωμάτων μας λόγω ότι  από τα μέτρα του παρόντος μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η υγεία μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, των οικογενειών τους και των εργαζομένων.

Ζητάμε την υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος που σύντομα θα ανακύψει με κλείσιμο των ΚΕΣΥ.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Κορονοϊός: 99 νέοι θάνατοι, 2018 κρούσματα και 608 διασωληνωμένοι

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης
ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, για την απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Νοεμβρίου
ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Παράταση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας...
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου