golearn-engl_970-250
Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών ΔΕ Βοιωτίας

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση της 10ης Μαρτίου 2020, με βάση την οποία αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών στην Ελλάδα, δημοσίων και ιδιωτικών, από την Τετάρτη 11/3 και για τις επόμενες 14 ημέρες, λόγω κορωναϊού ήταν απολύτως αναγκαία.

Σύμφωνα με έρευνες παιδιά μικρής ηλικίας που είναι ασυμπτωματικά μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα φορείς του ιού. Στις Η.Π.Α. όπου το πρόβλημα, επίσης, παίρνει μεγάλες διαστάσεις, η άποψη που επικρατεί είναι ότι «ο λόγος που κλείνουμε τα σχολεία δεν είναι για να προστατέψουμε τα παιδιά. Τα κλείνουμε για να προστατέψουμε τους ενήλικες». Σήμερα 18 χώρες με πάνω από 350.000.000 μαθητές, έχουν κλείσει σε εθνικό επίπεδο τα σχολεία.

             Εφόσον ο ιός μεταδίδεται, κυρίως, με το συγχρωτισμό, οφείλουμε εκτός από την αυστηρή εφαρμογή των ατομικών μέτρων υγιεινής και προστασίας μας, να ακυρώσουμε  - κατά το δυνατόν -  τη συμμετοχή μας σε συναθροίσεις και ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ μαζικού συγχρωτισμού.

Χωρίς την αποτελεσματική εφαρμογή των προληπτικών μέτρων και αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Τα μέτρα θα έχουν κόστος, αλλά θα σωθούν ζωές και δεν θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Το οικονομικό κόστος κάπως θα αποζημιωθεί, ενώ οι ζωές όχι. Θα «αλλάξει» η ζωή μας, αλλά αρκετών συμπολιτών μας θα μπορέσει να μη διακοπεί πρόωρα. Ανοσία απέναντι στον ιό δεν έχουμε. Ούτε, προς το παρόν, θεραπεία. Έχουμε όμως ευθύνη, σκέψη, ευφυΐα, γνώση. Ας τα αξιοποιήσουμε.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας με τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, σε αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία, όλοι μαζί, να επιδείξουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ εφαρμόζοντας τα απαιτούμενα μέτρα καθημερινής ατομικής υγιεινής και αποφεύγοντας  χώρους συναθροίσεων και μαζικού συγχρωτισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

skylos
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Απίστευτη ταλαιπωρία για ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που ταξίδευε για την Κρήτη - Διανυκτέρευσε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σειρά ξενοδοχείων...
Ζευγάρι έμεινε στο λιμάνι του Πειραιά επειδή δεν τους δεχόταν τα ξενοδοχεία λόγω σκύλου (Vid)
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του
30χρονος αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη αδελφή της φίλης του στο Ηράκλειο Κρήτης - Κρίθηκε προφυλακιστέος
Κρήτη: Προφυλακιστέος 30χρονος για απόπειρα βιασμού της ανήλικης αδερφής της φίλης του
Εκπαιδευτικός
Καταγγελία: Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία
Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία τους καταγγέλλουν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου - «Απαιτούμε...
Καταγγελία: Εξαναγκάζουν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη κατά την ορκωμοσία