Διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα- Διακλαδική απεργία στις 19/3 στις 12.00 στα Προπύλαια
Ο σύλλογος ΠΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής συμμετέχει με το πανό του στην συγκέντρωση στις 12μμ στα Προπύλαια και κηρύσσεις από 1-3 ώρες στάση εργασίας.

Διακλαδική Απεργία οργανωμένη από κάτω. Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 στις 12.00 στα Προπύλαια. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες.

Διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα.

Ο σύλλογός μας, ως πρωτοβάθμιο εκπαιδευτικό σωματείο, στην προσπάθειά μας να ενώσουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας, συντονίζουμε τη δράση μας με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουμε στη Διακλαδική απεργία στις 19 του Μάρτη με σωματεία του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, μόνιμη και σταθερή εργασία κλπ. Με πανεκπαιδευτικό – πανεργατικό χαρακτήρα και προβάλλοντας όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας. Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία.

Ο σύλλογος προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2019 και συμμετέχει με το πανό του στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.

Τι σημαίνει διακλαδική απεργία από τα κάτω; Οι εργαζόμενοι/ες δεν μπορούμε να περιμένουμε την οργάνωση των αντιστάσεών μας από τον κυβερνητικό, εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ. Όχι μόνο δεν θέλουν σοβαρούς εργατικούς αγώνες αλλά κινούνται και σε αντιδραστική – αντεργατική κατεύθυνση συμμετέχοντας στη λεγόμενη «κοινωνική συμμαχία» μαζί με βιομήχανους και εργοδοτικές οργανώσεις, το κίνημα της γραβάτας, και παρέα με εργοδότες, τις κυβερνήσεις, το κράτος και τα δικαστήρια υπονομεύουν και έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση με τα εργατικά μας συμφέροντα, στρέφονται ενάντια στους αγώνες μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ προ ημερών, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, υπό την προστασία(!) της αστυνομίας, με ασφαλίτες μέσα και έξω από τον χώρο του συνεδρίου και τη συμμετοχή δεκάδων εργοδοτικών σωματείων και μιας «συνδικαλιστικής ελίτ» που ούτε θέλει αλλά και ούτε μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Εμείς επιλέγουμε  άλλον δρόμο. Θέλουμε να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι και όχι ως «συνεργάτες» και «εταίροι». Γι΄ αυτό έχουμε επιλέξει τον δρόμο της κοινής, οριζόντιας συντονισμένης και οργανωμένης από τα κάτω δράσης, με σωματεία στα χέρια των εργαζομένων και όλες τις αποφάσεις στις συνελεύσεις μας.

Πώς προέκυψε ο απεργιακός σταθμός της 19ης Μαρτίου; Βασικοί σταθμοί της προσπάθειας αυτής υπήρξαν η διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, καθώς και η εργατική διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη 2019. Συμπληρωματικά, κατά το τελευταίο χρόνο, όπως βέβαια και κατά τις προηγούμενες περιόδους, ως σωματεία έχουμε προχωρήσει σε πολλές κοινές δράσεις. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες από αυτές είναι και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας (παρεμβάσεις, διαδηλώσεις, απεργίες,…) ενάντια στις νέες αντεργατικές-αντικοινωνικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης σε πλήρη συμπαιγνία με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου (βλ. αντιασφαλιστικός νόμος, νέα επίθεση στις ΣΣΕ και τους μισθούς μας, περαιτέρω παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία των σωματείων μέσω του αντισυνδικαλιστικού νόμου). Η πιο πρόσφατη κοινή δράση μας κι ένας από τους βασικούς σταθμούς μας στο δρόμο για την απεργία στις 19 Μάρτη 2020 υπήρξε μια νέα εργατική διαδήλωση το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 στο κέντρο της Αθήνας. Στη διαδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες συναδέλφων-συναδελφισσών και συναγωνιστών-συναγωνιστριών από εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, από συλλογικά εγχειρήματα αγώνα σε γειτονιές και από διάφορες άλλες δυνάμεις του ταξικού-κοινωνικού κινήματος. Την ίδια ώρα αντίστοιχη εργατική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Να βάλουμε μπροστά και πάλι με ένα δυναμικό τρόπο τις διεκδικήσεις μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ προπαγανδίζει την επιστροφή στην «κανονικότητα», την ίδια στιγμή κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και προωθεί μια σειρά συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Ξεδιπλώνουν μια ολομέτωπη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων.

Ήρθε η ώρα να αντιστρέψουμε τους όρους, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα επιθετικά Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,  αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των μισθολογικών απωλειών και του 13ου-14ου μισθού. Να δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα», ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και την καταστολή, ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Δηλώνουμε αποφασιστικά την εναντίωσή μας στη μαύρη και αδήλωτη εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας, στην εργασιακή επισφάλεια, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την αιώνια αναπλήρωση.

Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της πάλης για κατάργηση του προσοντολογίου και άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, ενάντια στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση.

Να συνδέσουμε τις αντιστάσεις μας στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας και να ισχυροποιήσουμε τη θέση όλων μας απέναντι στους εργοδότες μας και τους κυβερνώντες (όποιοι και να είναι αυτοί κάθε περίοδο), απέναντι συνολικά στον κοινό ταξικό εχθρό. Να καταδείξουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση πως ο κόσμος της εργασίας μπορεί βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις να οργανώνει από τα κάτω και να πραγματοποιεί αποτελεσματικά τους αγώνες του.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να στηρίξουν τον πραγματικό συνδικαλισμό της βάσης και να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογός μας για να βρεθεί και να συντονιστεί με το αγωνιζόμενο κομμάτι των εργαζομένων. Κόντρα στις υποταγμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά και την κομματική καθοδήγηση.

Ο μόνος τρόπος για την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ-κεφαλαίου είναι να οργανωθεί ένας νικηφόρος αγώνας διαρκείας από την πλευρά των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους, η οργάνωση της πάλης από τα κάτω!

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3