τάξη μαθητές
ΣΕΠΕ Αθηνά

Καταδικάζουμε την ενέργεια της Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής να καλέσει σε «ακρόαση - παροχή εξηγήσεων» την Παρασκευή 6/3/2020 στις 14.00 τον συνάδελφο Μιχάλη Ρούσσο, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, έπειτα από αναφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου και της διευθύντριας του σχολείου προς την Διεύθυνση ζητώντας ενέργειες εις βάρος του.

Η ΔΔΕ καλεί τον συνάδελφο σε απολογία με βάση τα ερωτήματα του Συλλόγου Γονέων αν επιτρέπεται εκπαιδευτικοί να μοιράζουν «πολιτικά φυλλάδια έξω από το σχολείο» και αν επιτρέπεται “η ανάρτηση αφισών πολιτικών σχηματισμών στο χώρο του σχολείου”;

Το κάλεσμα της ΔΔΕ στον συνάδελφο για απολογία και η ευθεία διατύπωση απειλών για ποινή σε περίπτωση «μη επαρκών εξηγήσεων» επιχειρεί να καταργήσει την ελευθερία έκφρασης των ιδεών στο χώρο του σχολείου.

Kαταδικάζουμε πλήρως πράξεις που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα της συνείδησης και της ελεύθερης έκφρασης των συναδέλφων. Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί που κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια και μπορούν να θέτουν ερεθίσματα προβληματισμού και περεταίρω διερεύνησης στη νέα γενιά για μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης εποχής του.

Να αποσυρθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάθε κατηγορία και να σταματήσει κάθε διαδικασία κλήσης σε απολογία.

Καλούμε τους συναδέλφους, τις ενώσεις γονέων σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 13.30 στην ΔΔΕ.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ
Πληρωμές ΟΠΕΚΑ Ιανουαρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα επιδόματα στα ΑΤΜ
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Παιδιού, Ενοίκιο, Γέννησης και αναπηρικά: ο πλήρης χάρτης πληρωμών του ΟΠΕΚΑ για τον Ιανουάριο 2026
Πληρωμές ΟΠΕΚΑ Ιανουαρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα επιδόματα στα ΑΤΜ