ΣΕΠΕ Ν.Πλουμπίδης: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει
Ανακοίνωση για την αστυνομική βία στα νησιά

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Χίου και της Μυτιλήνης.

Ύστερα από την επίταξη χώρων για τη δημιουργία νέων hotspot - φυλακών για  πρόσφυγες και μετανάστες, και κόντρα στην εκφρασμένη θέληση των νησιωτών, επιστρατεύτηκαν τα πάνοπλα ΜΑΤ, που εισέβαλαν στα νησιά και χτύπησαν στο ψαχνό.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την κυβέρνηση “νύχτα” (με πλοία που κράτησαν ανενεργό τον εντοπισμό τους μέσω δορυφόρου) μαζί με άλλα κατασταλτικά μέσα (οχήματα ρίψης νερού κ. α.), είναι η συνέχεια της πολιτικής του δόγματος “νόμος και τάξη”.

Χαιρετίζουμε όσες και όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και όχι μόνο δεν αιφνιδιάστηκαν αλλά αντιστάθηκαν και αντιστέκονται και καλούμε σε μαζική συμπαράσταση.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των μαθητών σε Χίο και Μυτιλήνη ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την καταστολή και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το σύνθημα των μαθητών «κανένας ελεύθερος άνθρωπος στη φυλακή, όχι στη κλειστή δομή» να γίνει σύνθημα σε όλα τα σχολεία.

Τώρα να υψώσουμε τοίχο αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, να μην επιτρέψουμε να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο και φασισμός στα σχολεία και στους μαθητές μας, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ε.Ε.

Ο αγώνας των νησιωτών δίνει απάντηση στις πρωτοφανές αυτές ενέργειες, στην πολιτική του εγκλωβισμού των κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και συγκρούσεις.

Εδώ και τώρα να ακουστεί η φωνή των μαζικών φορέων στα νησιά και η θέληση του λαού. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια  αιτήματα για:

  1. Απόσυρση των ΜΑΤ, απόσυρση της ΠΝΠ για την επίταξη χώρων στα νησιά.
  2. Πουθενά κανένα νέο hotspot, ανοικτό ή κλειστό.
  3. Κλείσιμο όλων των υπαρχόντων δομών. Ένας μικρός χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης. 
  4. Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, κόντρα στη συμφωνία Ελλάδας, ΕΕ, Τουρκίας και των συμφωνιών του Δουβλίνου.
  5. Πλήρης αποζημίωση όσων έχουν υποστεί ζημιές στις περιοχές των hotspot.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικά εγχειρίδια
Σχολικά Εγχειρίδια και κοινωνική αλλαγή: Η οπτική της αειφόρου ανάπτυξης
Τα σχολικά εγχειρίδια, που εξακολουθούν να αναπαράγουν συχνά στερεότυπα, μονοδιάστατες αφηγήσεις και ιδεολογίες της κυρίαρχης τάξης, έρχονται σε...
Σχολικά Εγχειρίδια και κοινωνική αλλαγή: Η οπτική της αειφόρου ανάπτυξης
Μιλένα Αποστολάκη
Αντιπαράθεση για τα αντικρουόμενα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά διαβίβαση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να διαβιβαστούν στην Ευρ. Εισαγγελία τα στοιχεία για ΑΦΜ που πληρώθηκαν, ενώ είχαν δεσμευτεί
Αντιπαράθεση για τα αντικρουόμενα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά διαβίβαση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία