Προαιρετική επιμόρφωση εκτός διδακτικού ωραρίου;
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: "Διαχωρίζουν τους εκπαιδευτικούς σε πρόθυμους και μη να θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να επιμορφωθούν"

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, ύστερα από έντονες οχλήσεις των συναδέλφων – μελών του, καταθέτει τα ακόλουθα:

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ορισμένοι σχολικοί συντονιστές του 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής να προβαίνουν στη διοργάνωση σεμιναρίων επιμορφωτικού χαρακτήρα για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς τους εκτός διδακτικού ωραρίου με προαιρετική τη συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτά.

Τονίζουμε ξεκάθαρα ότι η πρακτική αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκπεφρασμένες και διατυπωμένες θέσεις του κλάδου για διεκδίκηση και κατοχύρωση επιμόρφωσης για όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς στη βάση της υποχρεωτικότητας και με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα (εντός εργασιακού – διδακτικού ωραρίου και όχι στον ελεύθερο χρόνο των εκπαιδευτικών).

Επιπλέον η προαιρετική συμμετοχή των συναδέλφων σε τέτοιου είδους (απογευματινά ή τα Σαββατοκύριακα και εκτός διδακτικού ωραρίου επιμορφωτικά σεμινάρια) διαχωρίζουν τους εκπαιδευτικούς σε πρόθυμους και μη να θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να επιμορφωθούν  καθιστώντας αδύνατη τη διεκδίκηση του αιτήματός μας για παροχή επιμόρφωσης με απαλλαγή από τα διδακτικά αντικείμενα και εντός διδακτικού – εργασιακού ωραρίου.

Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες από την πλευρά των σχολικών συντονιστών θέτουν τις βάσεις για την αποδοχή της επικείμενης «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών και της κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων σε πρόθυμους και μη να την αποδεχθούν. Ιδιαίτερα αν αρχίσει να εδραιώνεται η λογική του κυνηγιού των ατομικών προσόντων με την πρόσκτηση βεβαιώσεων για κάθε είδους σεμινάρια ενόψει της νομοθέτησης της «αξιολόγησης» τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν την κατεξοχήν εξυπηρέτησής της (της παραπάνω λογικής).

Καλούμε τις/τους συναδέλφους να απορρίψουν τέτοιου είδους λογικές και τους σχολικούς συντονιστές να μη συμβάλλουν με τέτοιου είδους ενέργειες στην εδραίωση των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

plaisio321321.jpg
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
Η γνωστή αλυσίδα τεχνολογίας επεκτείνεται και αναζητά προσωπικό για καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ιωάννινα
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
κακοκαιρία βροχή
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ, ενώ ο καιρός βελτιώνεται ενόψει της εθνικής εορτής
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
βαραχος
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ
Αιωρήθηκε σαν να μην υπήρχε βαρύτητα - Το πείραμα με τον βάτραχο και τη δύναμη του μαγνητισμού
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ
Γιοχάνες Βερμέερ
«Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι»: Μια νέα θεωρία αποκαλύπτει την αληθινή της ταυτότητα
Η ταυτότητα του κοριτσιού με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι: Ήταν τελικά η κόρη του προστάτη του Βερμέερ;
«Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι»: Μια νέα θεωρία αποκαλύπτει την αληθινή της ταυτότητα