Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μετά τα σημερινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και την καταπάτηση του Ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής πραγματοποιήθηκε πορεία άμεσης απάντησης. Σε αυτή συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η ΑΡΕΝ και δυνάμεις του Α/Α χώρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 25/2 ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

Καταγγέλουμε την ωμή καταπάτηση του Ασύλου, που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έγινε με οργανωμένο τρόπο από τις δυνάμεις καταστολής στην ΑΣΟΕΕ. Η είσοδος της αστυνομίας στο χώρο της σχολής συνοδεύτηκε από προσαγωγές φοιτητών στο σωρό και ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης σε μια σχολή γεμάτη φοιτητές, με κατάληξη την ομηρία των φοιτητών. Είχε προηγηθεί το σκηνικό με την είσοδο ειδικού φρουρού τη Δευτέρα 24/2 ο οποίος βλέποντας την αντίδραση των παρεβρισκόμενων στο προαύλιο τράβηξε το όπλο του σημαδεύοντας φοιτητές και απειλώντας.

Όλα αυτά αποτελούν ένα ακόμα επεισόδιο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια καταπάτησης του Ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ το Νοέμβρη όπου τα ΜΑΤ «υποδέχτηκαν» φοιτητές διαμαρτυρόμενους για το λοκ – άουτ της Πρυτανείας με χημικά, ξύλο και ομηρία στο προαύλιο. Δεν είναι τυχαίο που κινήσεις σαν αυτές γίνονται σε μια περίοδο που από την μία η κατάργηση του Ασύλου κάνει συνεχώς νέα βήματα στην εφαρμογή της (με πρόσφατα παραδείγματα τη “βόλτα” της αστυνομίας στο Πάντειο και την εξακρίβωση στοιχείων σε φοιτητές έξω από το ΠΑΠΕΙ με “προληπτικές” προσαγωγές), ενώ από την άλλη η επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα λαού και νεολαίας μαίνεται ακατάπαυστα (νομοσχέδιο για ασφαλιστικό, νέος νόμος για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια).

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα, ούτε έχουν να κάνουν με αυθαιρεσία της αστυνομίας. Πατάνε πάνω στην πολιτική που το ίδιο το σύστημα (κυβέρνηση, υπουργείο, πρυτανεία κλπ) εφαρμόζει όλο το προηγούμενο διάστημα. Πατάνε πάνω στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων λαού και νεολαίας το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων – προωθεί με το δόγμα του «νόμος και τάξη». Συνδέονται με την συνολικότερη πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, δηλαδή την ολική αμφισβήτηση στις ελευθερίες για να περάσουν ανενόχλητοι την επίθεση στις σπουδές, την εργασία, την ίδια την ζωή.

Σε απάντηση στα παραπάνω γεγονότα, ως Αγωνιστικές Κινήσεις προπαγανδίζαμε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου την Τετάρτη 26/2. Με βάση τα σημερινά καλέσαμε άμεσα κινητοποίηση καταγγελίας της καταπάτησης του Ασύλου και της προσπάθειας τρομοκράτησης των φοιτητών. Σε αυτή ανταποκρίθηκαν και άλλες δυνάμεις και κόσμος που είχε παραμείνει έξω από το χώρο της σχολής. Ενώ δυστυχώς έλαμψαν δια τις απουσίας τους οι δυνάμεις των ΚΝΕ, ΕΑΑΚ, αφήνοντας πολιτικό κενό όσον αφορά την αναγκαιότητα άμεσης απάντησης απέναντι στην κρατική καταστολή.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Η υπεράσπιση της συλλογικής κατάκτησης του Λαϊκού Ασύλου Αγώνων είναι υπόθεση που αφορά τον ίδιο το Φοιτητικό Σύλλογο και το φοιτητικό λαϊκό κίνημα ευρύτερα. Η καταπάτησή του επανειλημμένα από τις δυνάμεις καταστολής πρέπει να μας βρει απέναντι, στην πάλη μας για δικαιώματα και ελευθερίες, κόντρα στην πολιτική του συστήματος και μέσα από την οργάνωσή μας στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας. Να μην επιτρέψουμε να γίνει κανονικότητα η καταπάτηση του Ασύλου και η παρουσία των δυνάμεων καταστολής στη σχολή!

•    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
•    ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
•    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Ολόκληρη η ηλεκτρονική κλήρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης
Βίντεο: Η ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων των προκηρύξεων 3ΕΑ και 4ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου
«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις ιδεοληπτικές εμμονές και τις αρχικές παλινωδίες, έστω και αργά, δείχνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενίσχυσης του...
Βουλή: Ερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου