Σπουδαία επιτυχία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης
Κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο «Philip C. Jessup International Law Moot Court»

Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο «Philip C. Jessup International Law Moot Court», που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2020, και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή τελική φάση του, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον (ΗΠΑ) από τις 12 ως τις 18 Απριλίου 2020.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποτελείται από τις φοιτήτριες Ελένη Μπιτζίκα (4ο έτος), Αγγελική Τοσούνογλου (3ο έτος) και τον  φοιτητή Χρήστο Ζώη (6ο έτος) και  κατέκτησε και το βραβείο για το καλύτερο δικόγραφο στον εθνικό γύρο.

Την ομάδα προπονούν ο Δρ. Ιωάννης Ναζίρης, Διδάσκων στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, και ο Βασίλης Περγαντής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι είναι οι Επίκουροι Καθηγητές του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης «Philip C. Jessup International Law Moot Court» αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό Διεθνούς Δικαίου παγκοσμίως και διεξάγεται εδώ και πενήντα έτη με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Οι διεθνείς εικονικές δίκες αποτελούν προσομοιώσεις δικών με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι φοιτητές/τριες προετοιμάζονται αρκετούς μήνες σε γενικές και ειδικότερες θεματικές του Διεθνούς Δικαίου πάνω στην υπόθεση που προσομοιώνεται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης στη Χάγη, υποβάλλουν εγγράφως τα δικόγραφα με τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους και αγορεύουν ενώπιον κριτών/δικαστών που βαθμολογούν και αποφαίνονται για τη νικήτρια ομάδα σε κάθε δίκη.

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ έχει διακριθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και στο παρελθόν, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού το 2005 και την 3η θέση στη συνολική κατάταξη παγκοσμίως το 2009.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://www.ilsa.org/about-jessup/.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Μαθητική εκδρομή, μαθητές με τσάντες, σχολική εκδρομή
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
Ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι πράγματι αξιοθαύμαστος, αλλά φιλοσοφικά αποτελεί μια «πράξη πέρα από το καθήκον» που...
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
EKPAIDEYTIKOS
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών
Όταν οι αριθμοί δεν συναντούν την πραγματικότητα, τότε η έννοια της αύξησης μοιάζει περισσότερο με λογιστικό τέχνασμα παρά με ουσιαστική ανακούφιση.
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών