ΚΝΕ: Ξεσηκωμός τώρα σε όλα τα σχολεία
Ανακοίνωση

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η κυβέρνηση μετατρέπει ακόμα περισσότερο το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο!

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί από το επόμενο σχολικό έτος (2020-2021) τον συνυπολογισμό των επιδόσεων των μαθητών και στις 3 τάξεις του Λυκείου (!), τόσο για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και για την απόκτηση του απολυτηρίου, την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου και σταδιακά και στις υπόλοιπες τάξεις, όπως επίσης και τη θέσπιση “ελάχιστης βάσης εισαγωγής” στο Πανεπιστήμιο, που θα καθορίζεται τόσο από το Υπουργείο όσο και από τα αντίστοιχα τμήματα και σχολές των ΑΕΙ!

Το αποτέλεσμα απολύτως προβλέψιμο και γνωστό: Οι μαθητές θα δίνουν συνεχώς εξετάσεις επί 3 χρόνια, κυνηγώντας τα SOS και προσπαθώντας να “παπαγαλίσουν” αποσπασματικές γνώσεις, που λίγο μετά θα ξεχνιούνται, με την εκπαίδευση να γίνεται και με τον “νόμο” ένα ακριβοπληρωμένο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Η ουσιαστική μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών χτυπιούνται ακόμα περισσότερο.

Το σύνθημα “θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό”, που βροντοφωνάζουν αυτή την περίοδο χιλιάδες μαθητές, δείχνει την ουσία της αντίθεσής τους στο σχολείο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Το σημερινό σχολείο, που με τον νόμο Γαβρόγλου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ακόμα πιο σκληρό και ψυχοφθόρο και έχασε ακόμα περισσότερο από τον παιδαγωγικό-μορφωτικό του ρόλο, γίνεται ακόμα χειρότερο με τις εξαγγελίες της ΝΔ για σχολείο-εξεταστικό κέντρο.

Οι μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ κατάφεραν με τους αγώνες τους τα προηγούμενα χρόνια την απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και την καθυστέρηση πέρυσι για έναν ολόκληρο χρόνο του Νόμου Γαβρόγλου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χιλιάδες μαθητές σε όλη την  Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους, αντιδρώντας στην κατάσταση που συναντούν στα σχολεία τους, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον σε σπουδές και εργασία, με αφορμή και την ισοτίμηση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων. Το ότι συζητούν, κινητοποιούνται με πολύμορφους τρόπους, μετρούν βήματα στον κοινό συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα τους είναι η καλύτερη βάση ώστε η κυβέρνηση να βρει απέναντί της την αγωνιστική απάντηση των μαθητών.

Ο αγώνας για σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για το σχολείο που καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις και εμπόδια, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει τώρα ακόμα περισσότερο, με το δυνάμωμα της συζήτησης και των αγωνιστικών διαθέσεων μέσα και έξω από τα σχολεία, με τον συντονισμό των μαθητών, με την κοινή πάλη με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

σχετικά άρθρα

Χειροπέδες σε 48χρονο που πυροβόλησε δύο 16χρονα προσφυγόπουλα στη Χίο
Χειροπέδες σε 48χρονο που πυροβόλησε δύο 16χρονα προσφυγόπουλα στη Χίο
Ο άνδρας βρήκε τα δύο ανήλικα παιδιά στο θερμοκήπιό του και τα πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο
Χειροπέδες σε 48χρονο που πυροβόλησε δύο 16χρονα προσφυγόπουλα στη Χίο