Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει νόμιμη την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των Κολεγίων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Άλλη μια αδικία του νόμου Γαβρόγλου (4589/19) έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες. Συγκεκριμένα, δεκάδες συνάδελφοί μας πετιούνται εκτός πινάκων μιας και διαθέτουν πτυχίο 2ετούς φοίτησης (Παιδαγωγικών Ακαδημιών).Το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, επί σειρά δεκαετιών εξασφάλιζε επαγγελματικά δικαιώματα στους κατόχους του. Σήμερα, αυτό αναιρείται, χωρίς να έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πτυχιούχους Παιδαγωγικών Ακαδημιών να εξομοιωθούν. Οι συνάδελφοι αυτοί όλα τα προηγούμενα χρόνια, έδιναν κανονικά εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, αρκετοί ήταν επιτυχόντες, ενώ δούλευαν για χρόνια ως αναπληρωτές.

Πλέον όμως με το νόμο Γαβρόγλου μένουν εκτός πινάκων διορισθέντων και αναπληρωτών για 2 χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται με την κατάταξή τους αφού είναι βέβαιο πως θα «κατρακυλήσουν» εκατοντάδες θέσεις στον πίνακα. Ουσιαστικά θα πεταχτούν εκτός εκπαίδευσης! Επιπλέον πολλοί από αυτούς τους συναδέλφους παρακολουθούν κανονικά αυτή την εποχή πρόγραμμα εξομοίωσης (τα οποία για πολλά χρόνια είχαν σταματήσει) αλλά το ΑΣΕΠ δεν κάνει δεκτή την συμπερίληψή τους στους πίνακες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κάνει νόμιμη την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των Κολεγίων και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση τρέχει ώστε να συμπεριληφθούν οι κάτοχοι πτυχίων Κολεγίων στους πίνακες διορισμών και αναπληρωτών! Δε δείχνει όμως την ίδια στάση στα πτυχία των Παιδαγωγικών Ακαδημιών (Δημόσια Ιδρύματα) πόσο μάλλον όταν υπάρχουν συνάδελφοι που είναι στη διαδικασία εξομοίωσης! Να μην προχωρήσει αυτή η αδικία!

Έχουμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι ο ν.4589/19 (προσοντολόγιο) λειτουργεί ως μηχανισμός απόρριψης και απόλυσης συναδέλφων. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα να διεκδικήσουμε την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου. Επιπλέον, Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε οι συνάδελφοι με πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που τόσα χρόνια δούλευαν και κάλυπταν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη και να προσκομίσουν το πτυχίο της εξομοίωσης με το πέρας της.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο