«Αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών και στις κινητοποιήσεις τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει»
Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

Τις τελευταίες μέρες απλώνεται πανελλαδικά ένα κύμα μαθητικών κινητοποιήσεων με πυρήνα την αντίθεση στο Νόμο που εξισώνει τα πτυχία ΑΕΙ και Κολλεγίων, τη σχεδιαζόμενη εφαρμογή «βάσης» και Τράπεζας Θεμάτων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κάλυψη όλων των κενών σε καθηγητές.

Στο Χαλάνδρι οι κινητοποιήσεις αυτές εκδηλώθηκαν με ολιγοήμερες καταλήψεις σε Λύκεια της πόλης και τη μαζική συμμετοχή μαθητών/ριών στο συλλαλητήριο της Δευτέρας, 10/2/2020.

Το Δ.Σ. της Ένωσης συμμερίζεται απόλυτα τις εύλογες ανησυχίες των μαθητών. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών και στις κινητοποιήσεις τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις δίκαιες ανησυχίες των μαθητών τους και να αγκαλιάσουν τις διεκδικήσεις τους, γιατί είναι διεκδικήσεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί να απόσχουν από κάθε τιμωρητικό μέτρο, γιατί θα προκαλέσουν αναστάτωση στη ζωή του σχολείου και θα αποξενωθούν από τους μαθητές.

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία και τις ανησυχίες των μαθητών της πόλης μας, μαζί με τον Πολιτιστικό – Επιστημονικό Σύλλογο «ΑΡΓΩ», πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή, 7/2/2020, στο παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου, επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Η Εκπαίδευση σε πορεία εμπορευματοποίησης».

Στη συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες γονείς, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πολλοί μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του Χαλανδρίου που είχαν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και παρουσίασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου