ΕΛΜΕ Πάρου -Αντιπάρου: Κινητοποίηση και τρίωρη στάση εργασίας
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου -Αντιπάρου αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 31-1-2020 από τις 11:00πμ ως τις 2:00 μμ

Ανακοίνωση:

Ολες, όλοι να συμμετάσχουμε σε τρίωρη στάση εργασίας και σε κινητοποίηση στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους Παρασκευή 31/1  στις 11 το πρωί.

Το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε εφαρμογή το ξεκίνημα υποβολής αιτήσεων από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την εισαγωγή τους στους νέους πίνακες που θα καταρτιστούν βάσει του “προσοντολογίου” για τους διορισμούς, που ξεκίνησε πέρυσι με την Ειδική αγωγή και συμπεριλαμβανόταν στο νόμο Γαβρόγλου. Την ίδια τακτική νεοφιλελεύθερης πολιτικής φυσικά επέλεξε να ακολουθήσει και η νέα υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της, με τη Γενική Εκπαίδευση.

‘Οπως καθίσταται σαφές, το προσοντολόγιο προωθεί τον πλήρη υποβιβασμό του βασικού τίτλου σπουδών και των εργασιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό, εφόσον η κατοχή του βασικού πτυχίου το μόνο που εξασφαλίζει πλέον είναι μια θέση ακριβώς στον «πάτο» του πίνακα. Μεταπτυχιακά, σεμινάρια, πιστοποιήσεις γνώσης ξένων γλωσσών και χειρισμού υπολογιστή, είναι τα προσόντα  που πλέον ο κάθε εκπαιδευτικός καλείται/εξαναγκάζεται  να κατέχει προκειμένου να έχει κάποιες πιθανότητες να εργαστεί και που φυσικά μπορεί να τα εξασφαλίσει μόνο επί πληρωμή, πράγμα που θέτει πλέον εξόφθαλμα εν αμφιβόλω τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Παράλληλα, η ήδη αποκτημένη προϋπηρεσία εκπαιδευτικών που επί σειρά ετών αναπλήρωναν τον ίδιο τους τον εαυτό, σε κάθε μεριά της χώρας, εργαζόμενοι υπό καθεστώς επισφάλειας και ελαστικών σχέσεων εργασίας, δεν δύναται να σταθεί αρκετή ως προσόν που θα τους κατοχυρώσει το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

  Και σε όλα αυτά έρχεται  να προστεθεί και η νέα εξαγγελία της κυβέρνησης της ΝΔ και της υπουργού παιδείας, περί συμπερίληψης στους πίνακες των αποφοίτων των Κολεγίων, ιδιωτικών δηλαδή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων- επιχειρήσεων που απονέμουν  αμφισβητήσιμου κύρους τίτλους σπουδών. Όλα αυτά φυσικά επιβεβαιώνουν την πολιτική πλήρους ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς που τόσο η παρούσα, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση πασχίζουν να προωθούν.

 Τα ολέθρια αποτελέσματα της εφαρμογής του προσοντολογίου έγιναν ήδη ορατά από την δημοσίευση των νέων πινάκων της Ειδικής Αγωγής που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα καθώς η σωρεία των απαιτούμενων προσόντων οδήγησε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία να βρεθούν σε πολύ χαμηλή κατάταξη με ελάχιστες εώς και ανύπαρκτες πλέον πιθανότητες να εργαστούν ούτε ως αναπληρωτές. Ως εκ τούτου, οι υποτιθέμενοι μόνιμοι διορισμοί δείχνουν περισσότερο εικόνα... μαζικών απολύσεων, καθώς εκατοντάδες εν ενεργεία εκπαιδευτικοί θα αποκλειστούν πλέον από τις δομές της εκπαίδευσης και μάλιστα για την επόμενη τριετία, αφού σύμφωνα με εξαγγελίες  του Υπουργείου, οι πίνακες πρόκειται να παραμείνουν «κλειδωμένοι» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ας τους πούμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι οι αναπληρωτές δεν είναι αναλώσιμοι.

Με μαζικούς αγώνες θα ανατρέψουμε στην πράξη την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων.

Να δώσουμε όλες και όλοι μαζί, τις μικρές και μεγάλες μάχες, χωρίς διαχωρισμούς, ενάντια στον

κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλουν.

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες…

Η ΕΛΜΕ Πάρου -Αντιπάρου κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας Παρασκευή 31/1 από τις 11:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ.   

Όλες, όλοι να συμμετάσχουμε σε τρίωρη στάση εργασίας και σε κινητοποίηση στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους Παρασκευή 31/1  στις 11 το πρωί.

Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γενική Γραμματέας
 
Μαλιάρης Ανέστης                                                             Γκολιομύτη Βασιλική

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Aυτός είναι ο 52χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων (Φωτογραφίες)
Aυτός είναι ο 52χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων (Φωτογραφίες)
Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 52χρονου
Aυτός είναι ο 52χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων (Φωτογραφίες)
Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων: Συμμετέχουμε μαζικά στο μαθητικό συλλαλητήριο
Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων: Συμμετέχουμε μαζικά στο μαθητικό συλλαλητήριο

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών...

Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων: Συμμετέχουμε μαζικά στο μαθητικό συλλαλητήριο
Σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
Σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή...
Σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων