Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Διαμαρτυρία εργαζομένων για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών
Επιστολή προς το πρυτανικό συμβούλιο του Σωματείου Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αξιότιμοι,

Με έκπληξη λάβαμε το παρακάτω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Δ/νση Προσωπικού του Πανεπιστημίου μας:

«Διά του παρόντος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν της σχετικής εξαγγελίας της κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η 30η Ιανουαρίου δεν θεωρείται αργία και ως εκ τούτου οι Υπηρεσίες του Ιδρύματος θα λειτουργήσουν κανονικά».

Η εξαγγελία δεν αποτελεί νόμο του Κράτους, παρά μόνο εάν συμπεριληφθεί σε σχετικό νομοθετικό κείμενο.

Η υπ’ αρίθμ. Φ1/5106/ΓΔ4/15-1-2020 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ρητά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δίδει ξεκάθαρα την δυνατότητα στον Σύλλογο διδασκόντων να αποφασίσει για εορταστικές εκδηλώσεις και εκκλησιασμό. Ως εκ τούτου, είναι στην διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης, καθώς τα Α.Ε.Ι. είναι αυτοδιοικούμενα Ν.Π.Δ.Δ., να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα τιμήσει την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Επί σειρά ετών τα Α.Ε.Ι. της χώρας την ημέρα αυτή δεν λειτουργούν τιμώντας τους Αγίους των Γραμμάτων & των Τεχνών.

Έτσι και φέτος τα Α.Ε.Ι. της χώρας, όπως άλλωστε κάθε χρονιά, με ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει την ημέρα αυτή δεν λειτουργούν. Αναρωτιόμαστε, γιατί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μοναδικό σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας, επιλέγει άλλη κατεύθυνση;

Η «αργία» αυτή όμως, καταργείται μόνο για τους διοικητικούς υπαλλήλους και όχι για τα μέλη που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα αναλυτικά προγράμματα των τμημάτων αναφέρουν την ημέρα αυτή ως αργία και δεν γίνονται μαθήματα.

 Γιατί αυτός ο διαχωρισμός των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας;

 Γιατί αποτελούμε πανελλαδική πρωτοτυπία;

Αιτούμαστε την επανεξέταση του θέματος από τη Διοίκηση του πανεπιστημίου και την εναρμόνιση με τα υπόλοιπα Α.Ε.Ι. της χώρας.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS