ΕΛΜΕ-Κ.Ι: Κινητοποίηση την Παρασκευή και στην Κεφαλονιά

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 28/1/20, σύσκεψη του ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ με την συμμετοχή δεκάδων αναπληρωτών συναδέλφων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Στην παραπάνω σύσκεψη μετά από αναλυτική συζήτηση, επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο που εισηγήθηκε το Δ.Σ. και συγκεκριμένα:

• Να μην εφαρμοστεί και να ακυρωθεί στην πράξη η υποβάθμιση των πτυχίων μας μέσω της εξίσωσης των Κολεγίων με τα ΑΕΙ, που οδηγεί στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και εμπορευματοποίηση της γνώσης, καθώς και στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και στην απαξίωση της προϋπηρεσίας
  • Να ακυρωθεί ο 3ετής αποκλεισμός από τους πίνακες, νεοδιόριστων και αναπληρωτών στην περίπτωση παραίτησης.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καμία απόλυση, ούτε ένας συνάδελφος στο δρόμο.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

Το Δ.Σ. και οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη, παίρνοντας υπόψη ότι οι πλειοψηφίες των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απέρριψαν την πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση με τα παραπάνω αιτήματα,  αποφασίσαμε  συσπειρωμένοι στα σωματεία μας να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Με βάση την παραπάνω απόφαση,  το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ:

• Καλεί όλους τους συναδέλφους  την Παρασκευή 31/1/20, ώρα 1.30μμ, σε συγκέντρωση έξω από την Αντιπεριφέρεια. Προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας (12-2μμ) όπου χρειάζεται για να διευκολυνθεί η συμμετοχή συναδέλφων.
  • Καλεί επίσης :
  • να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια  στο αντιασφαλιστικό σχέδιο Ν.Δ.- Βρούτση που θωρακίζει και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ξεμπερδεύει με ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, χτυπώντας έτσι την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά κάθε εργαζόμενο, είτε μόνιμο είτε συμβασιούχο γιατί αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας (δικαιώματα, υγεία, άδειες κλπ), και σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στις κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις.

ΟΛΟΙ  την Παρασκευή 31/1/20, ώρα 1.30μμ, σε συγκέντρωση έξω από την Αντιπεριφέρεια.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.-ΚΙ

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ